En familj äter middag tillsammans, en leende flicka håller i en hamburger medan en kvinna och en man ser på hennes glatt.

All Inclusive – 6 goda råd, 7 fördelar och 3 nackdelar

Ole Stouby
Fler och fler väljer att semestra All Inclusive. Idén med denna semesterform är att du skall kunna fokusera på att slappna av och ha semester, och samtidigt inte behöva bekymra dig om ekonomin, men är det något för dig?

Det råder ingen tvivel om att många svenskar har tagit All Inclusive till sig. Flera av de stora charterarrangörerna pratar om stigande försäljning, och antalet sökningar på Google med All Inclusive bekräftar den bilden.

Flicka med flätor dricker en dryck genom ett sugrör och är klädd i en röd baddräkt dekorerad med färgglada blommor.Vad är All Inclusive?
Idén med All Inclusive är att alla måltider på semestern betalas i förhand. De flesta paket täcker all mat du äter och alla drycker och snacks på hotellet.

Det betyder att du redan vid avresa vet vad semestern kommer att kosta. Du kan alltså låta kreditkortet vila under semestern, och bara fokusera på att ha semester! Det enda du behöver är fickpengar till utflykter, bussar, inträden eller annat, men det är du själv som bestämmer hur mycket du vill spendera.

Fördelar med All Inclusive
* Du får bättre ekonomisk överblick.
* Du kan spara mycket pengar.
* Det blir generellt en enklare semester.
* Du vet att maten håller samma kvalitet vid alla måltider.
* Du får tid över att vara tillsammans med din familj.
* Du behöver inte bekymra dig om inkastare från lokala restauranger.
* Ofta är många av hotellets aktiviteter och faciliteter också inkluderade.

Nackdelar med All Inclusive
* Du spenderar större delen av tiden på hotellet och upplever inte så mycket av den lokala kulturen.
* Du får inte möjlighet att smaka på det äkta, lokala köket.
* Du bidrar inte till de lokala restaurangerna och barerna.

En kvinna sitter vid ett bord med frukost och blickar ut mot ett strandlandskap med en vit paviljong.Goda råd om All Inclusive
* Se till att också att äta ett par gånger utanför hotellområdet (och gör plats till detta i din budget), men undgå att göra det för ofta, för då försvinner besparingen.
* Njut en drink eller köp en glass på andra ställen än på din semesteranläggning.
* Om du kan, så beställ bord i god tid på restaurangen, eller kom i god tid innan dörrarna öppnas, så att du är säker på att få plats.
* Hotellets stjärnor speglar oftast kvaliteten på maten. Om du vill vara säker på att få bra mat, så bör du därför välja ett 4- eller 5-stjärnigt hotell.
* Du sparar ofta mer pengar med All Inclusive i dyra länder än i billigare länder.
* Ta god tid på dig att jämföra olika hotell med All Inclusive.

Är All Inclusive något för dig?
Även om All Inclusive är mycket populärt, så är det ändå en vattendelare. Somliga menar att det är en fantastisk semesterform, och andra skulle inte ens komma på tanken att beställa en resa med allt inkluderat.
För många är semestern den tiden på året då man skall slappna av och tillbringa tid tillsammans – tid som man kanske normalt inte har i vardagslivet. Om du känner att du tillhör denna grupp, så är en semester med All Inclusive förmodligen ett bra val. Det är naturligtvis också en bonus att du ofta kan spara mycket pengar genom att välja All Inclusive.

Om ditt mål med semestern i stället är en kombination av avslappning och att få uppleva lite mer av landet du besöker, så är All Inclusive kanske inte optimalt för dig och din familj, och du kan i stället välja en traditionell chartersemester.

Om du vill se det aktuella urvalet av erbjudanden med allt inkluderat, så kan du göra en sökning i Travelmarkets sökmotor för charterresor. Välj de önskade kriterierna, såsom avresedatum och land, och klicka på Sök. I ”Filtrera sökresultat” väljer du sedan bara ”Visa endast All Inclusive”.

Foton:

Toppbild (c) istockphoto / monkeybusinessimages
Tjej med drink (c) istockphoto / targovcom
Tjej med utsikt (c) istockphoto / AbElena

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.