Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till De Thailändska Öarna

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 4 694:- Från 5 003:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den ideala tiden för resan är i hög grad beroende av vilken ö man vill besöka. Skall man till Koh Samui bör man undvika oktober och november, eftersom vädergudarna mycket väl kan spela turisterna ett spratt, och låta det regna och blåsa. I dessa månader är de nordliga öarna, Koh Samet och Koh Chang ett bra alternativ. Är Phuket resans mål är vädret bäst mellan november och mars.

Reselitteratur

Lonely Planet: Thailand´s Islands and Beaches Insight Pocket Guides Plus Pullout Map: Phuket The Dive Sites of Thailand Phuket Phuket and Southern Thailand Insight Pocket Guide: Phuket

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Hela Thailand ligger i samma Tidszon. När klockan är 12.00 i Sverige, är den 18.00 i hela Thailand.

Kultur och underhållning

Längs med turistöarnas stränder kan man surfa, simma, snorkla, åka vattenskidor och mycket mera. På Phuket och Koh Samui är nöjeslivet välutvecklat. Här kan man bland annat uppleva dragshows och öarna har ett myller av diskotek och nattklubbar. I Phuket stad firas den Kinesiska vegetarian festivalen, som är en religiös och musikalisk festival i slutet av september.

Övernattning / Hotell

Top
Övernattningsmöjligheterna på Koh Samui och Phuket sträcker sig över hela spektret, från små stugor över bungalows till stora lyxhotells. På Koh Samet är det däremot mera anpassat för ryggsäcksresande, och här är det camping och anspråkslösa hyddor som dominerar ön. Beställ hotell i De Thailändska Öarna här

Lokal transport

Top

Taxi

Phuket har massor med taxis, och det är en bra idé att avtala prisen i förväg. På Koh Samui finns det inga egentliga taxis men minibussar, som på kvällen fungerar som taxis.

Övrig transport

På flera av öarna, bland annat Koh Chang och Phi Phi Islands, sker transporten mellan öarnas städer och stränder med båt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.