Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Det Centrala Thailand

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 6 985:- Från 7 075:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Mellan oktober och april är det mycket varmt och dammigt i området. Om man inte klarar av varma temperaturer så bra, bör man undvika dessa månader.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 18.00 i Thailand. Thailand byter inte till sommartid, så på sommaren är det bara fem timmars skillnad.

Kultur och underhållning

Om man är intresserad av Thailands historia, kan man i den östra delen av området uppleva, hur Thailand tedde sig innan massturismen gjorde sitt inträde. Den klassiska Thai-dansen kan upplevas i området, och i staden Lopburi kan man se de unga dansarna träna i stadens konstskola.

Övernattning / Hotell

Top
De stora lyxhotellen skall man inte räkna med att bo på i detta område. De flesta hotellen är anspråkslösa och billiga. I den billigaste delen av skalan finner man hotell med sovsalar och i den dyraste är trestjärniga hotell av mycket god standard. Beställ hotell i Det Centrala Thailand här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxis är inte så vanliga i området. Det är däremot Tuk Tuk`arna och rickshaws.

Övrig transport

Skall man resa i området är bussar och tåg de bästa transportmedlen. Det ger även en möjlighet för att komma i kontakt med lokalbefolkningen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.