Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Norra Thailand

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 11 379:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Klimatet i det nordliga Thailand är kyligare än i resten av landet. Därför är området värd att besöka året runt och är en kärkommen omväxling från Bangkoks varma, förorenade luft.

Reselitteratur

Chiang Mai Peoples of the Golden Triangle

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Som i övriga Thailand är tidsskillnaden 6 timmar. Thailand byter inte till sommartid, så på sommaren är det bara 5 timmars skillnad.

Kultur och underhållning

Nordthailand är det område i Thailand, där de gör mest för att fira sina nationella och religiösa fester, och särskilt Songkran, som firas i mitten av april, är en upplevelse. I Chaing Mia framställs en stor del av Thailands konsthantverk som silversmycken, träsnideri och parasoller.

Övernattning / Hotell

Top
I de små byarna bör man inte ställa för stora krav på inkvarteringen. Byarna har i regel bara ett par hotell och ingen i lyxklass. I Chiang Mai finns det ett större utbud, och här finner man hotell av västlig standard. Beställ hotell i Norra Thailand här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns inte många taxis i norra Thailand, heller inte i den ganska stora staden Chiang Mai. I stället präglar Tuk Tukarna stadsbilden.

Övrig transport

Skall man förflytta sig i trakten sker transporten med de lokala bussarna. De är inte alltid i bästa skick och på de gropiga vägarna kan åkturen mycket väl vara lite ansträngande.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.