bästa resmål för 2022

Packa resväskan! | Här är de 10 bästa resmålen för 2022

Kenneth Karl Nielsen
Lonely Planet publicerar årligen en bok med resmål som de rekommenderar att man reser till under det kommande året. I boken berättar redaktörer från det välkända guideboksförlaget om sina favoriter bland resmål i det kommande året. Nedan presenteras rekommendationerna för de bästa resmålen under 2022 tillsammans med vår egen beskrivning och länkar för köp av resor till de olika länderna.

1. Cooköarna – ett paradis på jorden

De vackra Cooköarna har utsetts till bästa resmål för 2022

Mitt i Stilla havet ligger Cooköarna som Lonely Planet har utsett till det bästa resmålet för 2022. Här hittar du 15 små paradisöar som är utspridda över ett enormt stort område på mer än 2 miljoner kvadratmeter. Ett litet och på samma gång enormt stort land – och ett bra bud på ett verkligt paradis på jorden.

Ö efter ö bjuder på kristallklart vatten, kritvita stränder och höga svajande kokospalmer. Ibland är vattnet så klart att man kan se de färgglada fiskarna från stranden. Längre in på öarna hittar man låga berg med härlig och frodig natur – och med vackra vattenfall.

Sist men inte minst är människorna på Cooköarna otroligt vänliga och du kommer alltid att känna dig välkommen på öarna.
Hitta flygbiljetter till Cooköarna här Skriv Rarotonga i sökfältet
  

2. Norge – något av världens vackraste natur

Preikestolen i Norge med utsikt över fjorden

I vårt grannland Norge hittar man en del av världens mest fantastiska naturupplevelser. Och gång på gång ligger de norska fjordarna högst upp på listan över de vackraste platserna i världen. Enbart de norska fjordarna är en bra anledning att besöka Norge.

Men Norge är NATURligtvis mycket mer än fjordarna. I den charmiga huvudstaden Oslo kan man se gamla vikingaskepp och det nya Munchmuseet har precis öppnat. Norge är ett fantastiskt land för skidsemestrar. Du kan uppleva midnattssolen i Norge, se norrskenet, följa med på valsafari, vandra i fjällen och mycket mer.
Hitta flygbiljetter till Norge här Hitta resor till Norge här.
  

3. Mauritius – lyxiga och vackra stränder

Lyxsemester på Mauritius

Vill du bara komma bort från allt och slappna av fullständigt? Då är Mauritius ett självklart val för din nästa resa. Landet är mest känt för sina azurblå och klara vatten, kritvita palmfyllda stränder och lyxhotell. Men Mauritius är naturligtvis mycket mer.

Lämna stranden och bege dig upp i bergen för att uppleva en vacker natur, vattenfall och härliga vyer. Njut av den utsökta maten som präglas av den franska, afrikanska och asiatiska kulturen. Spela golf, njut av wellness eller dyk ner i vattnet med antingen full dykarutrustning eller bara en snorkel.
Hitta flygbiljetter till Mauritius här Hitta resor till Mauritius här

Läs också: Billiga 2-veckors exotiska charterresor
Läs också: Exotisk charter – 100 resor till ovanliga charterdestinationer

4. Belize – ett okänt land som har allt

Mayaruin i djungeln i Belize

Det lilla okända landet Belize – beläget i Centralamerika vid Karibiska havet – erbjuder mycket mer än de flesta kan tro. Det är ett naturparadis som är tryggt och lätt att resa runt i. Och det är helt förtjänt att Belize ligger i topp 5 av de bästa resmålen för 2022.

I den västra delen av Belize ligger den nästan 400 kilometer långa karibiska kusten som bjuder på mängder av vackra och palmfyllda stränder. Under vattnet finns det vackra korallrev och färgglada fiskar för både de som snorklar och de som dyker.

Mot väst i landet hittar man djungeln som erbjuder ett rikt djurliv och flera vackra tempelruiner från Mayaperioden.

Hitta flygbiljetter till Belize här Skriv Belize City i sökrutan
  

5. Slovenien – alpregionen på Balkan

Bledsjön är en underbar plats i Slovenien

Inklämd mellan Österrike, Ungern, Italien och Kroatien ligger härliga Slovenien. Slovenien ligger i utkanten av Alperna och därför finns det goda möjligheter till skidåkning på vintern och vandring i naturen på sommaren. Om du är i Slovenien ska du inte missa Bledsjön som är känd för Bledön med kyrkan i mitten.

Ett besök i Slovenien ska också inkludera den charmiga, gröna och avkopplande huvudstaden Ljubljana. Tillbringa några dagar i staden och besök slottet, ett eller flera av de många museerna och spendera tid på att promenera bland stadens härliga gator.
Hitta flygbiljetter till Slovenien här Skriv Ljubljana i sökrutan Hitta resor till Slovenien här

Läs också: Vad kostar flygbiljetter till Östeuropa?
  

6. Anguilla – den verkliga karibiska drömmen

Lyx och avkoppling i Anguilla

Föreställ dig vita sandstränder med dussintals av kokospalmer och varmt turkosblått vatten. Medan du njuter av en kall drink i strandbaren hör du skön reggaemusik i bakgrunden och sedan promenerar du tillbaka till ditt lyxhotell.

Under havsytan kan du snorkla eller dyka bland färgglada fiskar, rockor och havssköldpaddor. Det finns även några skeppsvrak som du kan dyka ned till. Det är Anguilla!

Dessvärre är Anguilla ganska dyrt så besök landet under lågsäsong om du vill spara pengar. Kombinera eventuellt Anguilla med ett besök på andra karibiska öar.

Hitta flygbiljetter till Anguilla här Skriv Anguilla eller AXA i sökrutan

Läs också: Kryssning i Karibien – var, när, hur…
Läs också: 4 favoriter i Karibien – Hitta charterresor till Karibien

  

7. Oman – kanske det verkliga Arabien

Kvinna njuter av öknen i Oman

Oman är platsen att besöka om du vill uppleva bilden av ett balanserat arabiskt land. Oman är det äldsta landet på Arabiska halvön, men varken det största eller det mest imponerande, eller det med flest rekord.

Å andra sidan är Oman en plats där du hittar småstäder med traditionella värden och charm. I Oman verkar den nya arabiska kulturen gå hand i hand med halvöns uråldriga själ.

Rent naturmässigt har Oman mycket att erbjuda. Det finns imponerande berg, torra öknar och en lång kustlinje med flera vackra stränder. Överväg Oman istället för Dubai när du åker på semester nästa gång.

Hitta flygbiljetter till Oman här Skriv Muscat i sökfältet
  

8. − Nepal – gudomliga berg på världens tak

Utsikt över Mount Everest från Nepalsidan

Många av världens högsta berg finns i Nepal och det finns många möjligheter för att vandra runt bland bergen.

Lonely Planet framhäver området Mustang fast även mer kända vandringsleder – som de till Everest Basecamp och Annapourna Basecamp – erbjuder en fantastisk utsikt.

Nepal är mycket mer än bara berg. I låglandet hittar man djungler med noshörningar, tigrar och andra vilda djur. I städerna hittar man imponerande och vackra hinduiska och buddhistiska tempel och helgedomar.
Hitta flygbiljetter till Nepal här
  

9. Malawi – förbisedd i Afrika

Kvinna i Malawi

Malawi som bara är något större än Danmark är en liten förbisedd pärla i Afrika. Malawi ligger i södra Afrika inklämt mellan Zambia, Tanzania och Moçambique – och erbjuder liknande sevärdheter som de omgivande länderna.

Malawisjön sträcker sig från norr till söder i landet. Det är världens nionde största sjö och verkligen värt ett besök i 2022. Du kan också åka på safari och se elefanter, flodhästar, lejon, noshörningar och många andra djur.
Hitta flygbiljetter till Malawi här Skriv Lilongwe i sökrutan
  

10. Egypten – pyramider och en färgrik värld i havet. En af de bästa resmålen för 2022

Pyramiderna i Giza är en fantastisk syn

Synen av Gizas stora pyramider är något du aldrig kommer att glömma. Och om allt går enligt planerna kommer det nya stora egyptiska museet att öppna bredvid pyramiderna 2022.

Vid Luxor kan du se resterna av gamla tempel från det antika Egypten och se de många kunga- och drottningsgravarna. Ta en på Nilen och besök både Luxor och andra spännande platser.

Vid Röda havet väntar färgrika koraller och fiskar på dig så fort du dyker ned under havsytan. Naturligtvis är Egypten bland de bästa destinationerna för 2022.

Hitta flygbiljetter till Egypten här Hitta resor till Egypten här

Läs också: Billiga 4-stjärniga All Inclusive-resor till Egypten

Om du vill se alla rekommendationer från Lonely Planet för 2022 ska du klicka här.

Fotos:
Foton:
Toppfoto för “Här är de 10 bästa resmålen för 2022”: getty images / kalasek + MikeMareen + ASKA + helivideo + icoElNino
Cooköarna / helivideo
Nepal: iStockphotos (c) / ASKA
Norge: iStockphotos (c) / kalasek
Mauritius: iStockphotos (c) / dibrova
Egypten: iStockphotos (c) / WitR
Belize: Getty Images (c) / Mlenny
Slovenien: Getty Images (c) / Ihor_Tailwind
Oman: Getty Images (c) / icoElNino
Malawi: Getty Images (c) / wilpunt
Anguilla: Getty Images (c) / Bret Peterson

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.