Barcelona

Hotell i Barcelona

Vi jämför hotellpriser från... ... och många, många fler. Sök och jämför hotellpriser från de stora hotell- och bokningssidorna, och hitta de bästa och billigaste hotellen i en enda sökning.

Hitta ett billigt hotell i Barcelona

Jämför hotellpriser - Klicka här

Med en helt otrolig arkitektur, en chict kosmopolitisk atmosfär och en hel värld av konstgallerier och museer, går det knappast att finna motstycke till den moderna miljonstaden Barcelona. Belägen på nordostkusten är Barcelona huvudstad i Katalonien och är landets andra största stad efter huvudstaden Madrid.

Denna vackra stad kombinerar historiska och kulturella attraktioner med ett svårslaget läge vid kusten. Barcelona har också gott om billiga hotell, vilket gör den till en mångsidig stad som lockar besökare från hela världen.

Sagrada Familia
Den symboliska Sagrada Familia i stadens centrum är ett av de flesta turisters absoluta måsten när de besöker Barcelona, och det finns naturligtvis en god anledning till detta. Gaudi ritade designen för över hundra år sedan, och den komplicerade och detaljrika strukturen ser nästan ut att sträcka sig flera kilometer upp i skyn. Tack vare de otroligt konstnärligt vackra fönstren och andra detaljer är byggnaden ännu mer imponerande invändigt än utvändigt, även om den faktiskt ännu inte är färdigbyggd.

På gatorna runtomkring Sagrada Familia hittar du ett nästan oändligt antal kaféer, chokladbutiker, konstgallerier, flamencobarer, katalanska restauranger, modebutiker och idylliska parker. Det gör området till ett fantastiskt bra ställe att pausa från vardagen och absorbera lite av den spanska och katalanska kulturen. Kombinera denna värld av turistattraktioner och faciliteter med ett brett urval av billiga hotell i Barcelona, och det är lätt att se varför staden är så populär.

Omgivningar
Åk en bit bort från centrala Barcelona och du finner en av de vackraste kustlinjer du kanske någonsin sett i ditt liv - Barcelonas strand. Denna gyllene sandmassa sträcker sig över en halv kilometer och har massor av solstolar att slappa på, såväl som en värld av vattenaktiviteter du kan prova på.

Om Barcelona strand blir för mycket för dig (området kan ibland faktiskt bli lite väl populärt under de heta sommarmånaderna), kommer det säkerligen att glädja dig att höra att staden har fler än tio olika stränder du kan välja mellan. Om du vill uppleva just kustsidan av staden, så finns också goda möjligheter att hitta ett billigt hotell i Barcelona längs de många stränderna. Med lite tur kan du kanske även komma över ett både bra och billigt boende med utsikt över havet.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.