En rostig gammal båt på land med skog och en sjö i bakgrunden.

Billiga flygbiljetter till Sundsvall (Timrå)

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygbiljetter till Sundsvall

Sundsvall är den enda staden i landskapet Medelpad, och räknas invånarmässigt som Sveriges 21:a största stad med sina 57 000 invånare. Staden har en intressant historia, och fick sina stadsrättigheter 1621 av Gustav II Adolf. På Stora torget i centrala Sundsvall finns en staty som minne av honom.

Sundsvall är en vacker stad, belägen i ett kuperat område mellan de två bergen Södra och Norra Stadsberget. På Södra Stadsberget finns skidanläggningar och motionsspår, och på Norra Stadsberget ligger ett berömt friluftsmuseum som grundades 1906. Här har man flyttat runt 40 byggnader från olika platser i Medelpad. Här finns också ett Hantverks-och Sjöfartsmuseum som bjuder på näringslivets utveckling i staden på 1700-talet. Finn billiga flygbiljetter till Sundsvall och bli fascinerad av Sveriges pärla!

Sundsvall- Staden nära naturen

Sundsvall är en perfekt destination för den som älskar natur. Staden bjuder på flera parker och rekreationsområden. Här rinner Selångsån, där man bl.a. kan paddla kanot eller campa. Endast två km söder om Sundsvall finns Sidsjö Naturreservat som inrättades år 2001. Det är beläget vid sjön Sidsjön och bjuder på fantastiska naturupplevelser.

Ett måste för den kulturintresserade är att besöka det gamla hamnmagasinet som är omgjort till ett kulturhus. Här finns bl.a. ett museum med flera intressanta utställningar om staden och landskapet. Sundsvall har också ett stort industriområde med pappersfabriker, sågverk och en aluminiumindustri. Staden har också ett stort campus för Mitti universitetet.

Det bästa sättet att ta sig till Sundsvall är att flyget. Sundsvall-Timrå Airport är ofta benämnd Midlanda, och är en regional flygplats som ägs och drivs idag av Sundsvalls och Timrå kommuner. Flygplatsen invigdes år 1944, och har ett mycket bra läge då den ligger endast 10 kilometer från Timrå centrum, och 21 kilometer från Sundsvall centrum.

Finn billiga flygbiljetter till Sundsvall och upptäck denna intressanta stad med dess storslagna natur!

Populära flygplatser med avresa till Sundsvall (Timrå)

Mest populära flygplatserna i Sverige

Populära resmål i Norra Europa