En traditionell långsvansbåt vid en vacker tropisk strand med kristallklart vatten och blå himmel.

All Inclusive-resor till Thailand

Bedöm resmål (21 omdömen)
4.3

Thailand – all inclusive-resor i leendets land

SIAM: Thailand är minst sagt förtrollande, och det är inte utan anledning som landet blivit en av svenskarnas klara favoriter när det gäller interkontinentala resmål.

Thailand ligger i Sydostasien och är ett buddhistiskt kungadöme öster om Indien och Burma, och har bland annat Laos, Vietnam och Kambodja som grannar i öster. Landet var under århundraden känt som Siam, och låg mitt i en korsning av kultur och religion.

Thailand har dock inte som de övriga sydostasiatiska länderna varit en koloni under europeisk flagg. Landet har således alltid varit självständigt, och haft goda politiska förbindelser med de europeiska länderna. Denna goda förbindelse är också välkänd mellan det thailändska och det svenska kungahuset.

Thailändska köket
Det thailändska köket har hämtat inspiration från de folkslag som har kommit till landet genom århundraden. Som i en ”gryträtt” finns här ingredienser från i princip alla asiatiska länder.

Thailändsk mat, eller kort och gott thaimat, är känd som läckra rätter som ofta består av curry, nudlar, ris, soppor och massor av grönsaker. Man blandar det sura med det söta, och maten är full av färger. Thaimat är också älskad långt utanför Thailand, och det thailändska köket är utan tvekan en ordentlig succé som exportvara.

Väljer man att boka ett all inclusive-hotell i Thailand, kommer man garanterat att tillfredsställa sina smaklökar, och de Thailändksa kulinariska upplevelserna blir ofta till minnen för livet.

Paradislika stränder
Thailand har tusentals kilometer av bedårande kustlinje, komplett med ett pärlband av vita sandstränder, små vikar, och förföriskt vackra öar.

Thailands tusentals vidunderliga stränder är kända världen över, och varje plats har sin egen speciella karaktär. Oavsett om valet faller på en actionfylld semester, en festlig badsemester, eller en avslappnande semester i ett fredligt tropiskt paradis, så kan man nästan garantera att både den perfekta stranden och den perfekta semestern finns i detta paradisiska land. Året runt är det solsken och värme, och det är inte konstigt att svenska turister fallit pladask för Thailand. Det konstiga är snarare att det tog så lång tid.

De mest populära resmålen på Andaman-kusten är Phuket, Mu Ko Similan, Mu Ko Surin, Ao Phang-Nga, Krabi, Phi Phi öarna, Mu Ko Lanta, och Tarutao.

Andra namn som säkert väcker minnen hos många, är de populära platserna Cha-am och Hua Hin, Ko Samui, Ko Pha-Ngan, Mu Ko Ang Thong och Ko Tao.

Östkusten briljerar med Pattaya, Rayong och Ko Samet, samt Ko Chang. Det är dock svårt att framhäva ett ställe framför ett annat, då alla har sina speciella egenskaper. En all inclusive-resa till Thailand är med andra ord inte tillräckligt, och kanske är det därför som många återvänder år efter år.

Sport, aktivitet och vatten i Thailand
Thailand är som gjort för en lekplats till turister som älskar vattensport. Prova exempelvis på kanot och kajak. Landet har några av de mest spektakulära kustlinjerna i världen där du kan paddla, exempelvis omkring Krabi och öarna Phuket och Phang-Nga-bukten. Det finns också fina möjligheter att komma med på en tredagarsutflykt med BBQ-middag från Phuket, om man vill vara lite bekväm och låta någon annan ordna resa och proviant.

På dessa turer kan man exempelvis utforska öar som Ko Chang Lat och Blue Room, som är en vacker stalaktitgrotta.

De som gillar att bada och simma älskar Thailand, och det finns naturligtvis en bra anledning. Thailand är ett paradis med sina sandstränder, härligt böljande palmer och det klara, varma vattnet. Många av stränderna ligger där man också har möjlighet att snorkla ut till korallrev, med tropiska fiskar och annat marint liv som lever på långgrunt vatten nära kusten.

Snorklingsutflykter och kurser i dykning och snorkling är också en möjlighet runt Phuket, Samui, Pattaya och på andra stranddestinationer i Thailand.

Vindsurfing är och har under lång tid varit en av Thailands mest populära vattensporter. Det surfas i princip på alla Thailands stränder, och man kan lära sig att surfa på alla större stränder i Phuket, Samui, Pattaya och Krabi, samt på öarna Ko Tao och Ko Chang.

Jet-ski har på senare år kommit med stor entusiasm över hela Thailand, och de kan nu hyras vid alla större stränder, som exempelvi Samui, Phuket, Pattaya, Samet och Krabi.

Wakeboarding, en korsning mellan vattenskidor och snowboarding, är snabbt och spännande, och har redan blivit mycket populärt i Thailand. Utrustningen kan hyras på de viktigaste stränderna i Phuket, Samui och Pattaya.

Njut livet med all inclusive i Thailand
Thailand har det mesta man kan önska sig av en tropisk semester, oavsett om det gäller bad och fest, eller kulturella sevärdheter. Vill man uppleva Thailands skönhet, så kan vi varmt rekommendera ett besök i några av de många vackra tempel som finns runtom i landet.