Resebudget till Dubai

Resebudget till Dubai – ett utmärkt vinterresmål för barnfamiljer

Annika-Myhre
Jag rekommenderar ofta och gärna Dubai som vinterresmål för barnfamiljer. Att hänga vid stranden med Dubais skyskrapor i bakgrunden utgör den perfekta mixen av sol- och storstadssemester. Lägg sedan till överkomlig restid, stabilt klimat under vintersäsongen, utmärkt utflykter i Dubai och en barnvänlig atmosfär så har ni några av anledningarna till att vi gärna återvänder. Här ger jag dig några tips om du överväger en resa till Dubai och när du gör upp en resebudget till Dubai.

resa till DubaiNär vår familj valde att resa till Dubai första gången var anledningen att vi letade efter ett annat vinterresmål än Kanarieöarna.

Varken Florida eller Asien, som vi sneglade på som alternativ, kändes aktuellt med tanke på lång restid och jetlag för våra barn som då var två år respektive fem månader.

Efter två veckor på plats i Dubai var våra vänner som vi reste tillsammans med så nöjda med valet av destination att de övervägde att flytta dit.

Är det prisvärt? Nja, Dubai är knappast ett billigt resmål, men som vanligt beror slutsumman på vilken standard du vill ha under resan.

Dubai utger sig gärna för att vara störst, bäst och vackrast, vilket också innebär att emiratet verkligen anstränger sig för att turisterna ska få en maxad upplevelse av sin vistelse.

FLYGBILJETTER till Dubai

Med lågprisbolagens inträde på marknaden öppnar sig möjligheter att resa till platser som tidigare knappt har funnits på vår radar till ett överkomligt pris.

Efter att ha spanat på priser och resrutter på olika jämförelsesajter bokade vi flygbiljetter med Norwegian. Vi var ute i god tid och betalade ca 12 000 SEK för hela vår familj för direktflyg Stockholm-Dubai T/R, en resa på drygt sex timmar.

Hitta dina flygbiljetter till Dubai i Travelmarkets flygsökmotor.

BOENDE i Dubai/MAT

Boende i Dubai

Dubai är välkänt för sina överdådiga lyxhotell, men vi satsade istället på ett billigare lägenhetsalternativ vid Bur Dubai där vi betalade 800-1000 SEK per natt.

För oss passar den varianten utmärkt eftersom vi då även kan laga några av måltiderna hemma istället för att äta ute.

Nere vid Dubai Marina vimlar det av fina hotellalternativ, men det kostar också därefter.

Prova Travelmarkets hotellsökmotor här.

Läs också: De billigaste 3* charterresorna till Dubai – lågprisöversikt

MAT i Dubai

Dubai är inget billigt resmål i matväg till skillnad från exemplevis Asien. Vi höll oss mestadels till klassiska snabbmats-restauranger i Dubai Mall där priserna är ungefär desamma som hemma i Sverige.

Nästa gång jag är i Dubai är jag sugen på att prova konceptet ”Friday Brunch” som är ett vanligt förekommande fredagsnöje i Dubai. Upplevelsen, som består av all mat du kan tänka dig och lite till, kostar dock en rejäl slant: cirka 800 SEK per vuxen och ett par hundralappar per barn.

AKTIVITETER OCH UTFLYKTER i Dubai

Resebudget till Dubai

För dig med obegränsade resurser finns obegränsade möjligheter att göra av med pengar i Dubai.

Vår familj var nöjda med strandhäng medan våra vänner, som har äldre barn, ville ha mer action.

Så, visst är det möjligt att göra av med mycket pengar i Dubai, men det behöver heller inte kosta skjortan att åka dit.

Fyra gratis/billiga utflykter i Dubai

#1. Den dansande fontänen vid Dubai Mall:
En stående favorit hos oss är den färgsprakande fontänshowen vid Dubai Mall. Lagom till solnedgången sätter showen igång med musik, lampor och en vattenupplevelse utan dess like. Showen körs därefter med jämna mellanrum fram till midnatt.

#2.Creekside Park:

Resebudget till DubaiCreekside Park är ett perfekt tillhåll för oss som gillar att hänga i parker. Vi packar med oss picknick och en fotboll och spenderar gärna dagen bland välskötta grönområden och fina lekplatser. Inträdet till parken känns mest som en symbolisk summa: ca 12 SEK per vuxen.

#3. Jumeirah Open Beach:

Vi börjar nästan varje dag på den publika stranden Jumeirah Open Beach – här finns allt som krävs för att vi ska vara nöjda. Förutom stranden finns här också fräscha toaletter med omklädningsrum, småkiosker med fika till en billig peng, en lekpark och dessutom en löpbana.

#4. Akvariet på Dubai Mall:

Även personer som avskyr shopping bör ta en runda förbi Dubai Mall – om inte annat för att spana in det enorma akvarium som täcker en hel vägg inne i köpcentret. Vi ser inget behov av att lägga pengar på inträde för att gå in på själva akvariedelen, för oss räcker det gott och väl med att stå utanför och beundra den enorma glasväggen där vi från första parkett kan fascineras av färgglada fiskar samt en och annan haj.

Fyra utflykter i Dubai som kostar pengar

ett annat vinterresmål än Kanarieöarna#1. Burj Khalifa:
Att åka upp snabbhissen upp i världens högsta byggnad är en upplevelse i sig. Personligen tycker jag att kvällsutsikten med alla lampor är betydligt häftigare än utsikten under dagtid, även om man förvisso ser mer av Dubai i dagsljus.

Gratis är det dock inte, priserna varierar från 500-1600 SEK per vuxen beroende på vilken tid på dygnet du kommer hit och hur högt upp i Burj Khalifa du vill åka. Ett tips är att förboka biljetter, både för att komma ner i pris och för att slippa köerna.

#2. Ökensafari:

Våra vänner drar iväg på en hel dags ökensafari med en berg- och dalliknande jeeptur över sanddynorna och är lyriska när de kommer tillbaka. Turen avslutas med underhållning och middag under stjärnorna på ett beduinläger. Olika arrangörer tar olika mycket betalt, men räkna med en kostnad om ca 2 600 SEK för två vuxna och två barn.

#3. Utflykt till Abu Dhabi:

Dubai är ett av sju emirat som tillsammans utgör Förenade Arabemiraten. För att få en kulturell dos satsar vi på en utflykt till Abu Dhabi som är ett av de andra emiraten. Utflykten bokar vi via hotellet och blir då upphämtade av en minibuss med ett par andra turister som resesällskap. Dagsturen tar oss bland annat till den magnifika Sheikh Zayed Grand moskén. Kostnaden för vår familj slutar på ca 2 800 SEK.

#4. Aquaventure Waterpark Dubai

En populär aktivitet för barnfamiljer är äventyrsbadet Aquaventure Waterpark Dubai på Atlantis. Biljetterna blir billigare att förköpa online, men är fortfarande i det dyraste laget. Om du är över 120 cm kostar inträde cirka 800 SEK, under 120 cm kostar det ca 300 SEK (0-2 år går in gratis). Äventyrsbadet är känt för att vara en unik badupplevelse där du bland annat kan åka vattenrutschkana genom en glastunnel med hajar simmandes utanför.

Alla bilder (c) Annika Myhre

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.