svenskarnas favoritresmål

USA och Thailand – svenskarnas favoriter

Birgitte Oxlund

USA och Thailand är svenskarnas favoritresmål utanför Europa. I det här blogginlägget hittar du länkar till artiklar med goda råd och tips till båda länderna som blivit svenskarnas favoriter.

Två av orsakerna till att USA och Thailand är så populära är att båda länderna har ett skönt klimat och ett oändligt utbud av upplevelser.

Varför är resor till Thailand så populära?

resa till Thailand

Det är otroligt populärt att resa till Thailand, speciellt under vintermånaderna, när vi svenskar vill fly från kylan och mörkret.

Du kan dock resa till Thailand på alla tidpunkter på året, inte bara på vintern. Se här när det är bäst att resa till Thailand..

Orsaken till Thailands popularitet är att landet är ett riktigt semesterparadis som bjuder på stora kultur- och naturupplevelser, många soltimmar, lyx till lågt pris och ett ytterst vänligt och tillmöteskommande befolkning.
Resor till Thailand med barn – ett perfekt resmål för barnfamiljer

Och sist men inte minst kan du välja mellan delikata måltider från det thailändska köket. Läs om fler orsaker till varför du ska resa till Thailand..

Chartersemester i Thailand
Den mest populära reseformen för att ta sig till Thailand är förstås charterresan. Här hittar du en översikt där du kan få en överblick över de billigaste charterresorna till Thailand just nu:
De 100 billigaste charterresorna till Thailand

resor till ThailandStorstadssemester i Thailand
Riktigt många svenskar börjar eller avslutar deras Thailandsresa i Bangkok. Och staden har plats för allt man kan önska sig: hotell till rimliga priser, historiska tempel, spännande gatumat, lokala marknader, shopping, ett aktivt nattliv och inte minst en gästvänlig lokalbefolkning.

Här hittar du en personlig reseskildring om hur vår Thailandsexpert förälskade sig i Bangkok och hur du kan göra detsamma: “Jag älskar Bangkok – så här förälskar du dig också”

Om du behöver skämma bort dig själv så kan du i Bangkok hitta nästan allt vad du kan tänka dig. Här är några goda råd till hur du tar hand om både kropp och själ i Thailands huvudstad: Lyx i Bangkok för livsnjutare – här är guiden

Lyx- och sparesor till Thailand
Saknar du bra tips till hur du kan få den bästa lyx- eller spaupplevelsen i Thailand? Då rekommenderar vi att du läser de här två blogginläggen:
Lyxresor till Thailand – en upplevelse utöver det vanliga
Skäm bort dig själv i Thailand

Varför är resor till USA så populära?

resor till usa

År 2013 besökte mer än 650 000 svenskar möjligheternas land.

En stor orsak till svenskarnas iver att resa till USA är att man får litet av varje på en resa till andra sidan av Atlanten: pulserande metropoler, fantastiska naturupplevelser, roliga nöjesparker, skönt väder, fina sandstränder samt en fascinerande kultur och historia.

På senare år har USA också blivit mer tillgängligt för oss svenskar. Det beror bl.a. på att Norwegian har öppnat för billiga direktflyg från både Stockholm och Köpenhamn till en rad av de mest populära amerikanska storstäderna.
Vad kostar flygbiljetter till USA? Se billiga erbjudanden

svenskarnas favoritresmålStorstadssemester i USA
New York är svenskarnas absoluta favoritstad i USA och det är lätt att förstå varför.

New York är i synnerhet ett populärt resmål på grund av de många möjligheterna för shopping och kulturupplevelser. Här får du goda råd till hur du hittar billiga flygbiljetter till New York och tips till din första resa till The Big Apple:

Flyg billigt till New York – bo billigt och hitta gratis aktiviteter
Första gången till New York? 4 tips för nybörjare

Andra populära storstäder i USA är bl.a. Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Washington, Boston, Orlando, Fort Lauderdale och Miami.

svenskarnas favoriterFamiljesemester i USA
Resor till USA (och speciellt Florida) är populära hos de svenska barnfamiljerna.

Det beror bl.a. på att USA är ett otroligt barnvänligt land att resa runt i.

Här hittar du inspiration till en familjesemester i Orlando:
Familjesemester i USA – Orlando är den ultimata platsen
Resebudget till Kalifornien och västra USA – roadtrip med familjen

Toppfoto (c) istockphoto / kravcs
USA (c) istockphoto / Olga_Gavrilova
Foto (c) istockphoto / jokerproproduction
New York (c) istockphoto /Anita_Bonita
Florida (c) istockphoto /AlexanderNovikov
Foto (c) istockphoto /vitalytitov
Foto (c) istockphoto / szirtesi


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.