Sydeuropa

Flyg billigt till Sydeuropa – arrangera resan själv

Birgitte Oxlund
Om du känner att du hellre själv vill arrangera din resa till södra Europa, kan du ofta spara pengar genom att boka både flygbiljetter, övernattning och hyrbil var för sig.

En av fördelarna med att arrangera resan på detta sätt är att du är helt flexibel med hur mycket du vill planera åt gången. Om du trivs bäst med att alla övernattningar är bokade innan avresa, kan du se till att det blir så. Omvänt kan du naturligtvis välja att boka dina hotell längs resans gång.

I vår e-bok “Så finner du billigare resor” hittar du massor av goda råd. Boken kan hämtas här, i en utgåva som både kan skrivas ut och läsas på din skärm.

I denna artikel vill jag emellertid fokusera på några få resmål i södra Europa, som är billiga att flyga till, och som bjuder på massor av härliga upplevelser.

Toscana

Toscana i Italien

Vill du njuta av att köra längs en lång allé med imponerande cypresser som sträcker sig mot solen, för att strax därefter rulla igenom ett hav av lysande solrosor, så är Toscana det definitiva resmålet. Toscana bjuder också på vackra berg, härliga stränder och imponerande medeltida småbyar, italienskt mode, vidunderlig mat, världsberömt vin, och mycket mer.

Missa inte att besöka fantastiska Florens, som med sina stora konstsamlingar och imponerande medeltida byar är en enastående pärla, och kom också ihåg att besöka regionens förmodligen mest välkända sevärdhet: lutande tornet i Pisa.

Flygbiljetter från Göteborg till Pisa t/r från 571:- kr (Ryanair).
Flygbiljetter från Stockholm Skavsta till Florens t/r från 586:-(Ryanair)

Provence

I Provence kan du också hitta färgglada solrosor, men området är kanske mest berömt för sina vackra och väldoftande lavendelfält. Naturen i Provence är otroligt varierad. Den sträcker sig från de dramatiska snöklädda alperna, över vackra områden med urgamla olivlundar och vingårdar, till de vackra stränderna på franska rivieran.

Förutom den fantastiska naturen i Provence, och dess vackra stränder, är området väl värt att besöka för sina unika och historiska städer, såsom Avignon och Aix-en-Provence, små lantställen med härligt avslappnad stämning, men också för de moderna och ultra-chica kustpärlorna Cannes, Nice och Saint-Tropez. Alla dina upplevelser kan kryddas med sköna, franska viner och delikata provencalska rätter. Jag kan speciellt rekommendera Moules marinières (fritt översatt: vinkokta musslor).

Flygbiljetter från Arlanda till Nice t/r från 1 177:- (SAS – Direkt).
Flygbiljetter från Göteborg till Nice t/r från 1 532:- (Brussels Airlines)

Portugal

Sydeuropa

Längst ner i Europas sydvästliga hörn ligger fantastiska Portugal, som förtjänar uppmärksamhet från många fler svenskar. Portugal är så pass litet att du med bil kan se i stort sett större delen av landet på en genomsnittlig semester.

Algarvekusten i södra Portugal har tveklöst ett av Europas bästa klimat, och bjuder på en fantastisk kustlinje med spektakulära klippformationer, oemotståndliga stränder med kristallklart vatten och en lång rad vykortslika kustbyar. I regionen finner du också några av Portugals bästa viner, och inte minst ett utsökt kök.

Samtidigt är Portugals vackra huvudstad Lissabon bara några få timmars körtid bort. Storstaden är bl.a. känd för sina romantiska, högt belägna och branta kullerstensgator, samt sina vackra och färgglada hus, och staden har en förmåga att snabbt vinna hjärtan med sin charm och avslappnade stämning.

Flygbiljetter från Stockholm till Faro (Algarve) t/r: från 1 802:- (KLM).
Flygbiljetter från Göteborg till Faro (Algarve) t/r: från cirka 2 268:- (TAP Portugal).

Undersök också möjligheten att resa sista minuten, där du ofta kan komma mycket billigt undan.

Mallorca

Om du tänker att Mallorca bara är grisfester och stränder fyllda med bleka skandinaver, så får du tänka om! Mallorca tillhör tveklöst en av de vackraste öarna i Medelhavet, och utöver de härliga sandstränderna finner du vackra klippområden längs vattnet, höga berg och gemytliga bergsbyar. Med bil så kan du se det vackra landskapet till fullo, och kan uppleva både urgamla olivlundar, mandelträd och vinrankor.

Huvudstaden Palma är en härlig, mindre metropol som du absolut inte får missa. Här finns både gott om kulturella upplevelser, shopping och några vidunderligt utsökta restauranger.

Flygbiljetter från Stockholm Skavsta till Palma t/r från 1 034:- (Ryanair).
Flygbiljetter från Göteborg till Palma t/r från 1 104:- (Ryanair).

Undersök också möjligheten att resa sista minuten, där du ofta kan komma mycket billigt undan.

Du kan också söka efter hotell på Travelmarket.

Om du inte vill arrangera din resa och flygbiljett själv, finns det lyckligtvis massor av arrangörer som gärna hjälper dig. Klicka vidare till vår sökmotor för reseerbjudanden, där du bland annat kan hitta reseerbjudanden inom tema ”fly & drive”, storstadssemester och resor med naturtema.

Ovanstående flygpriser hittades den 20:e augusti och kan ha ändrats sedan dess. Avgifter för bagage, val av sittplats etc. är inte inkluderade.

Foton:
Toppfoto © istockphoto / Maridav
Foto Italia © istockphoto / temis
Foto Portugal © istockphoto / anobis

Vill du få bra reseerbjudanden samt inspiration och goda råd till planeringen av din nästa resa, så kan du kostnadsfritt anmäla dig till vårt nyhetsbrev här.

 

Andra relaterade blogginlägg:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.