En kvinna och en man tar en selfie, leende glatt mot kameran. De bär avslappnade kläder och hörlurar, bakgrunden antyder en stadsomgivning.

Storstadssemester i vår – hitta billiga flygbiljetter till Europa

Travelmarket
Planerar du att åka iväg på en skön storstadssemester i vår, och är du flexibel med avresedatumet? Om så är fallet kan du använda vår lågprisöversikt över 10 europeiska storstäder till att hitta billiga flygbiljetter till några av de mest populära storstäderna. På samma gång får du en smidig överblick över vädret i respektive stad.

Klicka på de flygbiljetter som passar dig för att komma över till vår sökmotor för flygresor. Här kan du bland annat ändra resedatum och välja den billigaste eller snabbaste flygresan. Du kan också se vår priskalender, som visar vilka dagar du kan resa som absolut billigast.

Tänk på att priserna är funna av våra användare under de senaste 48 timmarna, och kan därför vara högre eller lägre när du själv gör en sökning. Om ingen annan har sökt på en viss storstad så kommer priser till det resmålet inte att visas i listan nedan. Listan uppdateras med andra ord löpande, och kan ändra sig från dag till dag.

Vår i Amsterdam

En gul cykel står parkerad vid en kanal med traditionella hus och träd i bakgrunden och båtar i vattnet.

I Amsterdam börjar våren alltid 2-3 veckor tidigare än i södra Sverige, och om du vill komma iväg redan i april, så ligger temperaturen i Amsterdam på ca 12 grader. Beroende på vädret kan du gå på upptäcktsfärd i de många museerna, eller flanera längs stadens vackra kanaler. När du behöver koppla av en stund, finns ett stort urval av mysiga kaféer, restauranger från världens alla kök, livliga nattklubbar, och gott om spännande barer med livemusik.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Amsterdam här.)

Vår i Barcelona

En glad kvinna med långt hår i en jeansjacka tar ett foto med sin smartphone framför en detaljrik byggnad i soligt väder.

Våren är kanske den absolut bästa årstiden för en storstadssemester i Barcelona. Vädret är i regel behagligt varmt, den spanska floran blommar för fullt, och det är färre turister än på sommaren. Med lite tur så kan du njuta de många sevärdheterna i strålande sol och 20 grader, även tidigt i april.

Den katalanska storstaden är otroligt populär, och bjuder på en riktigt svårslagen kombination av kultur, sport, shopping och strand, samt ett väl utvecklat krogliv, med den unika sydeuropeiska atmosfären som vi sällan kommer i närheten av i Skandinavien.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Barcelona här.)

Vår i Berlin

Två personer sitter på en bänk utomhus och tittar på en karta. De är ledigt klädda och bär ryggsäckar samt kameror runt halsen.

Våren i Berlin kan bjuda på både kalla och varma dagar, och i april är temperaturen oftast omkring 10-12 grader, medan den i maj brukar stiga till mellan 16 och 18 grader varmt.

En resa till Berlin på våren kan med fördel användas till att gå på upptäcktsfärd i de väldigt varierande stadsdelarna, se på kreativ konst, shoppa i designerbutiker och på livliga loppmarkeder, flanera längs de stora avenyerna eller koppla av i den härliga parken Tiergarten. I Berlin finns också gott om konserter och andra musikupplevelser i mer intima lokaler, och man får förstås inte missa de kulinariska läckerheterna på några av stadens många kaféer och restauranger.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Berlin här.)

Vår i Istanbul

Rosa tulpaner i förgrunden med en stor moské och dess minareter i bakgrunden under en klarblå himmel.

Våren är kanske den bästa tiden att besöka Istanbul. Tulpaner, judasträd och körsbärsträd ger Istanbul färg och doft, och turistinvasionen har ännu inte riktigt kommit igång.

I Istanbul börjar våren först i mitten av april, men regnskurarna är sällsynta och du kan förvänta dig temperaturer mellan 10-22 grader. I denna storstad, där öst möter väst, kan du till exempel shoppa i basaren, gå på upptäckt i Topkapi-palatset eller bli pånyttfödd i ett äkta turkiskt bad.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Istanbul här.)

Vår i Lissabon

Uteservering med tomma bord och stolar, med utsikt över en stad med färgglada tak och en stor kupolbyggnad i bakgrunden.

Med sitt härliga sydeuropeiska klimat bjuder våren i Lissabon på ett behagligt väder med temperaturer från 12 grader och ända upp mot 20 grader. Vädret blir mer och mer soligt ju längre våren skrider fram, och nederbörden minskar i samma takt. I maj månad motsvarar vädret ofta en svensk högsommar.

Lissabon anses av många tillhöra en av Europas vackraste huvudstäder, och här finns oändligt med möjligheter att vandra i denna uråldriga stads vackra kvarter, och spritt över staden finns en värld av museer, marknader, konstgallerier, restauranger och kaféer.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Lissabon här.)

Vår i London

Ett par står och kramar varandra framför Big Ben och Houses of Parliament i London.

Våren är som skapt för en resa till London. Nu vaknar nämligen staden ur sin vintervila, och de varmare temperaturerna firas med en uppsjö spännande evenemang. Parkerna pyntas av nyutslagna blommor, och knopparna börjar klä träden runtom i staden. Vädret är dock relativt kyligt i London i marts (9-11 grader), och månaden kan innebära en del regn, men som Londonborna själva säger: “Om du inte gillar vädret, så vänta bara fem minuter så kommer ett annat!” I april stiger temperaturen till 11-13 grader, och i maj ligger den vanligtvis omkring 14-16 grader. Med lite tur så kan du uppleva dagstemperaturer uppåt 19 grader.

Pulserande och kosmopolitiska London är en av världens mest populära huvudstäder, och behöver kanske ingen närmare förklaring. Här finner du shopping, restauranger, musik och museer i världsklass – bland annat.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till London här.)

Vår i Milano

Fyra glada vänner tar en selfie tillsammans utomhus.

Milano kan stoltsera med ett milt, behagligt vårväder, med genomsnittliga temperaturer på höga 17° C i april och 21° C i maj. Det är också en av de bästa tidpunkterna på året att besöka staden.

Utöver att vara en av världens ledande modestäder, är Milano också känd för att vara en av de vackrare italienska storstäderna, med fantastisk mat, men också gott om kulturella möjligheter, inte minst när det gäller opera. Här finns också gott om gallerier, utställningar och teatrar, och ett besök på La Scala-museet kan varmt rekommenderas.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Milano här.)

Vår i Paris

Eiffeltornet står högt under en klar blå himmel med några vita moln, och människor sitter på det gröna gräset framför det.

Paris är världsberömt som destination för en storstadssemester på våren, och i städernas stad råder en verkligt unik atmosfär vid denna tid på året. Årstiden kännetecknas av milda dagar, där körsbärsträden står i full blom, och du kan flanera längs floden Seine, eller kanske slå dig ner på ett mysigt franskt kafé och njuta en äkta café au lait.

I april ligger den genomsnittliga temperaturen runt 13-15 grader och i maj omkring 19 grader. Den eleganta storstaden Paris har det mesta man kan begära av en storstadssemester, oavsett om det gäller gastronomi, musik, shopping, konst eller ett livligt nattliv.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Paris här.)

Vår i Prag

Två kvinnor sitter vid ett bord utomhus och omfamnar varandra, med två takeaway-kaffekoppar framför sig.

Våren är ofta en härlig tid att besöka Prag, speciellt i jämförelse med stadens ofta tryckande värme på sommaren, och i april ligger temperaturen omkring 9 till 11 grader. Det bästa vårvädret finner du oftast i maj månad, då temperaturen brukar stabilisera sig kring 18 grader.

Den charmiga storstadens små labyrintiska gator, historiska byggnader och fantastiska torg och andra öppna ytor rymmer en väldigt speciell charm som får många svenskar att besöka staden om och om igen.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Prag här.)

Vår i Rom

En historisk byggnad med en stor kupol i bakgrunden, en stenbro med flera bågar som sträcker sig över en flod omgiven av grönska.

Rom är definitivt ett av de mest attraktiva resmålen när det gäller storstadssemestrar på våren, inte minst tack vare det härligt varma vädret. April i Rom motsvarar maj eller juni i Sverige, och temperaturen ligger oftast mellan 15 och 17 grader.

Du kan utan problem sitta på ett litet kafé utomhus i bara t-shirt och njuta en cappucino i solen, men kom ihåg både solkräm och solglasögon!

I maj stiger temperaturen till omkring 21-23 grader, och vädret i maj månad i Rom motsvarar ofta en genomsnittlig svensk högsommardag.

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Rom här.)

Paketresa med flyg och hotell

Om du är på jakt efter en paketresa med flyg och hotell, kan du enkelt söka på samma datum som är angivna ovan. Du söker enkelt här.

Hotell

Om du hellre vill köpa flygbiljetter och hotell separat, kan du finna ditt hotell här.

Foton:
Toppfoto © istockphoto / warrengoldswain
Amsterdam © istockphoto / Nikada
Barcelona © istockphoto / svetikd
Berlin © istockphoto /michaeljung
Istanbul © istockphoto / ArtemSam
Lissabon © istockphoto /Rrrainbow
London © istockphoto /OJO_Images
Milano © istockphoto /pixelfi
Paris © istockphoto / Matejay
Rom © istockphoto / Rick5

 

Andra relaterade blogginlägg:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.