Ett par ler och samtalar framför ett flygplan. De verkar glada och bär på ryggsäckar, antagligen början på en resa.

Billiga flygresor: 16 goda råd + ett bonustips

Ole Stouby
Flygresor har aldrig varit billigare, och med lite tips och tricks så kan det finnas många sköna pengar att spara. Jag hjälper dig på vägen med 16 goda råd och ett bonustips.

Väljer du själv att boka både flygbiljett och hotell, kan din resa ibland bli mycket billigare, och är du lite extra uppmärksam och känner till en del tips och tricks, så är det inte alls svårt att komma åt de allra billigaste flygresorna.

I denna artikel får du mina 16 råd i förkortad form. Om du vill ha fler detaljer kring hur du kan spara pengar på flygbiljetter, kan jag rekommendera dig att hämta min gratis e-bok ”Så får du billigare resor”, där du samtidigt får ytterligare 36 tips för att hitta billiga resor. E-boken kan enkelt läsas på din skärm eller skrivas ut.

Längst ned i denna artikel finner du dessutom ett extra råd, som INTE finns i boken.

16 goda råd och ett bonustips om billiga flygresor

1. Beställ i god tid
Som huvudregel skall du beställa din resa minst 4-5 veckor innan avresa – och gärna ännu tidigare.

2. Res utanför högsäsongen – då är det billigast
Om du reser utanför högsäsongen kan det finnas mycket pengar att spara. Ibland kan det röra sig om bara några få dagar innan eller efter högsäsongen.

3. Res billigt – på bestämda datum
Försök gärna att flytta datumet för avresa eller hemresa med en dag eller två. Tisdagar är exempelvis ofta billiga resdagar.

4. De billigaste biljetterna – även till populära destinationer
Även på biljetter till populära resmål kan du spara pengar. Ett exempel kan vara när ett nytt flygbolag öppnar en ny rutt till resmålet, då det ofta förekommer kampanjpriser. Om du bestämt dig för ett visst resmål, så håll ett öga på eventuella nya rutter som kommer till just det resmålet.

5. Undersök möjligheterna att resa från alternativa flygplatser
Sverige är stort, men har gott om flygplatser. Genom att vara öppen för val av flygplats kan du spara många pengar.

Ett flygplan svävar högt över molnen under en klar blå himmel.6. Flyg till alternativa flygplatser
Det kan ofta betala sig att flyga till en mindre populär flygplats som ligger i närheten av ditt resmål.

7. Spara tid och pengar – använd en sökmotor för resor
Som tur är så är det inte så svårt att hitta billiga flygresor. Börja din sökning här på Travelmarket.

8. Priserna kan vara billigare – via en sökmotor för resor
Resebyråerna kämpar hårt för att ligga högst upp i sökmotorerna för resor. Därför kan deras priser ibland vara billigare i sökmotorn än om du bokar direkt hos resebyrån.

9. Det är skillnad på resebyråer på internet – och sökmotorer för resor
Många resebyråer säger att de söker bland hundratals av flygbolag, men de är inte resesökmotorer som söker igenom många olika webbplatser. Använd exempelvis Travelmarkets resesökmotor här så ser du skillnaden.

10. Bevaka prisutvecklingen – använd en prisagent
Flygpriserna ändrar sig hela tiden. Det är därför en god idé att använda sig av en prisagent, som varje dag sänder dig ett e-postmeddelande med det aktuella priset på just den resan du är ute efter.

11. Lågprisflyget är billigt – men kom ihåg avgifterna
Ibland är priserna på lågprisflygen inte så låga som de ser ut att vara. Du behöver nämligen oftast betala extra för bl.a. bagage och val av sittplats. Via Travelmarkets avgiftsberäknare får du emellertid en komplett överblick över prisnivån (avgiftsberäknaren visas först när du har gjort en flygsökning).

Två glada barn sträcker upp armarna medan tre vuxna står bakom dem nära en flygplansram.12. Undersök priserna på två enkelbiljetter – och spara pengar
Ibland kan det betala sig att köpa två enkelbiljetter i stället för en returbiljett. Prova dig fram med flera sökningar – det kan finnas mycket pengar att spara.

13. Köp av flyg inklusive hotell ger lägre flygpriser
Du kan ofta spara pengar på flygresan genom att köpa flyg och hotell på en gång. När du köper denna form av paketresa så är du samtidigt skyddad av Resegarantin.

14. Kom ihåg bonuspoängen
Reser du med reguljärflyg, kan det löna sig att anmäla hela familjen till bonusprogrammet. Du kan exempelvis köpa nya flygresor för bonuspoängen.

15. Res billigt i business class
Vill du ha extra hög komfort på en lång flygresa, kan du ibland köpa en billig uppgradering till business class. Undersök flygbolagets hemsida, eller fråga på flygplatsen innan avresa.

16. Myter om billiga flygbiljetter på internet
Det finns många olika myter om priser på flygresor. Det är exempelvis inte säkert att det blir billigare om ni är fler som reser. Läs mer om detta i min e-bok.

Bonustipset: Håll koll på de billigaste säsongerna i Svenskt flygprisindex ©
Sedan sommaren 2009 har vi på Travelmarket varje månad undersökt aktuella priser på flygresor till svenskarnas mest populära resmål. All denna information har vi sammanställt i ett interaktivt diagram, där du kan hålla koll på flygpriserna.

Ställ exempelvis in diagrammet till att visa 52 veckor bakåt, så kan du se under vilka månader det var billigast att resa till just ditt favorit-resmål. Prova själv Svenskt flygprisindex © genom att klicka här

Jag önskar dig mycket nöje i din jakt på billiga flygresor. Om du själv har några bra tips, får du väldigt gärna meddela mig via info@travelmarket.com eller skicka dem vidare på Travelmarkets Facebook-sida.

Foton:
Foto:
(c) istockphoto / andresrimaging
(c) istockphoto / spooh
(c) istockphoto / andresrimaging

 

Andra relaterade blogginlägg:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.