Flyg billigt på solsemester – ordna resan själv

Flyg billigt på solsemester – ordna resan själv

Birgitte Oxlund

Om du inte har något emot att själv arrangera din resa till solen, så kan du ofta spara pengar genom att köpa flygbiljetter med reguljärflyg och övernattning var för sig. Här är en lågprisöversikt som visar exempel på billiga flygbiljetter till dig som är flexibel med dina resedatum.

En av de största fördelarna med att arrangera resan på detta sätt, är att du själv bestämmer både avresedag och hur länge du vill vara borta. Med reguljärflyg är du ju inte bunden av vissa datum.

En annan fördel är att du själv kan bestämma hur mycket du vill planera åt gången. Om du trivs bäst med att boka hotell i god tid innan avresa, kan du göra det, och om du hellre ordnar dina hotell under resans gång, så finns naturligtvis också den möjligheten.

I denna artikel finner du en rad populära charterdestinationer som är billiga att flyga till med lågprisflyg som Norwegian, Ryanair m.fl.

Klicka på de flygbiljetter som passar dig, och du skickas därefter vidare till vår flygsökmotor. Där kan du bland annat ändra på resedatum för att hitta den billigaste eller snabbaste flygresan, och du kan också se vår priskalender, som visar vilka dagar du kan resa billigast.

Observera att priserna har hittats av våra användare under de senaste 48 timmarna, och kan därför ha ändrats sedan dess. Ibland har ingen sökt på en viss storstad de senaste 48 timmarna, och därför finns kanske inte det resmålet i listan.

Flyg billigt på solsemester till Spanien

solsemesterDu kan åka på solsemester till Spanien året runt. Under sommaren lockar Costa del Sol och Mallorca med sina vackra, vita sandstränder, och om vintern kan du besöka någon av Kanarieöarna, som alla har ett milt klimat året runt.

Vill du resa till Costa del Sol, kan du hitta billiga flygbiljetter till både Malaga och Alicante. Dessa resmål har den perfekta kombinationen av sol, strand och spännande upplevelser och sevärdheter.

Väljer du Mallorca, så väntar en charmig blandning av breda sandstränder, restauranger i världsklass, storslagna omgivningar och inte minst ett intensivt nattliv.

Kikar du efter en solsemester till Kanarieöarna, kan du här bland annat finna flygbiljetter till Gran Canaria eller Teneriffa. Gran Canaria är det världsberömda solparadiset som bjuder på sällsynt vackra sandstränder, och ett väl utvecklat utbud av shopping, nöjen och restauranger.

Hittar du en billig flygbiljett till Teneriffa, så landar du i den gyllene södern, där du kan njuta av det soliga klimatet, de härliga sandstränderna, ett enormt urval av vattensporter, och ett livligt nattliv.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Alicante t/r:

Köpenhamn - AlicanteFrån 1 367:-Välj
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Alicante här.)

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Malaga t/r:

Göteborg - MalagaFrån 854:-Välj
Köpenhamn - MalagaFrån 1 822:-Välj
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Malaga här.)

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Palma de Mallorca t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Palma här.)

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Gran Canaria t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Las Palmas här.)

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Teneriffa t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Teneriffa här.)

Undersök också sista minuten-resor till Spanien, där du ofta kan komma iväg mycket billigt.)

Flyg billigt på solsemester till Grekland

Solsemester i GreklandDu kan besöka Grekland hela året runt, och varje årstid har sin speciella charm. Den bästa restiden är dock ofta om våren och försommaren (mitten av april till mitten av juni) eller om hösten (september till mitten på oktober). På så sätt kan du undvika de extremt höga priserna, det höga antalet turister, och de mycket höga temperaturerna (ofta omkring 40 grader).

Oavsett vilken grekisk ö du väljer, så finner du alla de ingredienser som ligger till grund för en oförglömlig resa. Här tänker vi i synnerhet på solen, stränderna, maten, olivlundarna, de små autentiska byarna, de mysiga tavernorna och inte minst de historiska vingslagen som gör sig påminda överallt.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Korfu t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Korfu här.)

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Kos t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Kos här.)

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Rhodos t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Rhodos här.)

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Kreta t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Chania här.)

Undersök också sista minuten-resor till Grekland, där du ofta kan komma iväg mycket billigt.)

Flyg billigt på solsemester till Malta

Malta i MedelhavetOm du reser till Malta mellan februari och juni, kan du undgå både den mycket varma medelhavssommaren, med temperaturer mellan 30 och 40 grader, och regnsäsongen, som pågår mellan oktober och februari. Högsäsongen är mellan juli och september, och då är det ofta dubbelt så många gäster som åretruntboende på Malta.

Medelhavsön med de dramatiska klipporna, blå lagunerna och det vackra landskapet gömmer på närmast oändligt med kulturella och kulinariska upplevelser.

Något av det mest fascinerande med Malta är dock öns unika arkeologiska och arkitektoniska arv, som vittnar om civilisationer 6 000 år tillbaka i tiden.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Malta t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Malta här.)

Undersök också sista minuten-resor till Malta, där du ofta kan komma iväg mycket billigt.)

Flyg billig på solsemester till Turkiet

billig solsemesterI april och maj börjar många turkiska termometrar visa över 20 grader och i juni, juli och augusti ligger temperaturen ofta på över 30 grader.

Turkiet har många badorter att välja mellan och vi har skrivit om de olika orterna i artikeln
13 sköna badorter i Turkiet – vilken stad skall du välja?
De flesta känner till Alanya, Marmaris och Side, men också orter som Incekum, Dalaman, Beldibi och Bitez förtjänar en plats i svenskarnas hjärtan.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Antalya t/r:

Göteborg - AntalyaFrån 1 885:-Välj

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Antalya här.)
 

Flyg billigt på solsemester till Bulgarien

solsemesterDe bulgariska resmålen Varna och Burgas har temperaturer på mellan 20 och 30 grader under sommarmånaderna och är därför inte obehagligt varma.

Det finns många semesterorter att välja mellan i Bulgarien och vi har skrivit om en bunt av dem i artikeln
9 sköna badorter i Bulgarien – vilken stad skall du välja?

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Burgas t/r:

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Burgas här.)

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Varna t/r:

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Varna här.)

Flyg billigt på solsemester til Cypern

solsemesterCypern har över 300 soldagar om året och i april börjar den genomsnittliga dagstemperaturen att komma upp på 20 grader. I juni, juli, augusti och september kan du förvänta dig runt 30 grader.

Cypern är känd för sina fantastiska sandstränder, men kan också bjuda på dramatisk natur, kulturhistoriska sevärdheter och möjlighet för vattenaktiviteter som dykning och snorkling. Öns matkultur är påverkad av både Afrika, Mellanöstern och Europa, och vi rekommenderar att du provar lokala specialiteter.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Paphos t/r:

Köpenhamn - PaphosFrån 3 284:-Välj

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Lanarca t/r:

Köpenhamn - LarnacaFrån 3 047:-Välj

(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Cypern här.)

Flyg billigt på solsemester till Marocko

Semester i MarokkoDu kan besöka Marocko året runt. Under sommarmånaderna kan temperaturen emellertid kliva över 40 grader. Vår och höst är därför de bästa årstiderna för ett besök i landet, speciellt om du vill söderut och besöka Marrakech. Hos oss finner du de billigaste flygbiljetterna.

Med sin röda ringmur, sitt kaotiska marknadstorg, spännande basarområden och snirklande gränder är Marrakech som hämtad Tusen och en natt.

Samtidigt är Marrakech en modern stad med fina hotell, trendiga modebutiker och mysiga loungebarer och restauranger, som bjuder på hög kvalitet och låga priser.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Marrakech t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Marrakech här.)

Undersök också sista minuten-resor till Marocko, där du ofta kan komma iväg mycket billigt.)

Flyg billigt på solsemester till franska rivieran

Nice på franska rivieraenMed billiga flygbiljetter till Nice kan du leva ut dina drömmar om Frankrike. Den sydfranska badorten bjuder på långa strandpromenader, mysiga kaféer, utsökta restauranger, oemotståndliga butiker och marknader, och en uppsjö spännande gallerier och museer.

När du behöver en paus från folk- och stadslivet, kan du åka på en dagsutflykt längs den vackra franska rivieran, eller in i landet, där du formligen ramlar över alla de mysiga provencalska byarna och de vackra naturlandskapen.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Nice t/r:

Köpenhamn - Nice, Côte d`AzurFrån 1 635:-Välj
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Nice här.)

Undersök också sista minuten-resor till Frankrike, där du ofta kan komma iväg mycket billigt.)

Flyg billigt på solsemester till Portugal

Algarve i PortugalAlgarvekusten i södra Portugal har något av det mest fantastiska klimatet i Europa. Våren och sommaren vid Algarvekusten varar länge, och vintern är kort och mild.

Högsäsongen varar från slutet av juni till slutet av september. Vår och höst är emellertid tillräckligt varma för att kunna njuta av strandlivet, och om du blir trött på att stoppa tårna i sanden, så har Algarve mycket annat att bjuda på.

Åker du exempelvis på utflykt längs Algarvekusten kommer du uppleva fantastiska kustområden med spektakulära klippformationer, oemotståndliga stränder med kristallklart vatten, och en lång rad vykortslika kustorter. I regionen finner du också några av Portugals bästa viner och svårslagna kulinariska läckerheter.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Faro t/r:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Faro här.)

Undersök också sista minuten-resor till Portugal, där du ofta kan komma iväg mycket billigt.)

Flyg billigt på solsemester till Thailand

solsemesterResor till Thailand är mest populära mellan november och mars, då landet bjuder på flest soltimmar. Om du reser till Thailand mellan maj och oktober, är det regnperiod och lite varmare – men du kommer också uppleva en mycket hög luftfuktighet. I september och oktober regnar det mycket, speciellt i de norra delarna av Thailand.

På din resa till Thailand kommer du möta de vänligaste av människor, se den vackraste naturen, slappa på de härliga stränderna, prova på de roligaste aktiviteterna, och smaka på ett av världens tveklöst bästa kök.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Bangkok t/r:

Köpenhamn - BangkokFrån 6 251:-Välj
Göteborg - BangkokFrån 7 112:-Välj
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Bangkok här.)

Undersök också sista minuten-resor till Thailand, där du ofta kan komma iväg mycket billigt.)

Flyg billigt på solsemester till USA

Familjesemester i FloridaTack vara det soliga klimatet kan du besöka Florida året runt. Amerikanerna själva föredrar perioden december till mars, och därför är hotellen billigare resten av året. Den tropiska värmen toppar i juni, juli och augusti, och därför är våren och hösten bra alternativ.

Reser du till Florida, kan du bland annat besöka Fort Lauderdale, Palm Beach, Key West, Miami, Everglades National Park, Orlando och Tampa.

Du kan simma med lekfulla delfiner, eller uppleva ett rikt djur- och fågelliv och en storslagen natur i nationalparken Everglades.

Är du golfintresserad så har Florida en mängd golfbanor av hög kvalitet, och på de vackra kustremsorna mot Atlanten och Mexikanska golfen kan du njuta av kilometervis med badstränder.

Fina erbjudanden på flygbiljetter till Florida t/r:

Miami:

Orlando:

Fort Lauderdale:
(Inga priser eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Ft Lauderdale, Miami eller Orlando här.)

Samtliga angivna flygpriser är med direktflyg t/r, exklusive avgifter för bagage, val av sittplats m.m.
Du kan också söka efter hotell på Travelmarket.

Fotos:
Foto © istockphoto / Maridav
Foto © istockphoto / temis
Foto © istockphoto / anobis

Andra relaterade blogginlägg:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.