Resor till Kuba

Resor till Kuba

 
Välj upp till 4 avreseflygplatser
Prioriterad avreseflygplats
Skriv in din prioriterade flygplats i fältet ovan så hittar vi de omkringliggande flygplatserna.
Spara
Från
Få priser från flera avreseflygplatser i ett sökresultat.
Klicka på + för att välja upp till 4 avreseflygplatser.
Destination
Avresa
Hemresa
Resenärer
Vuxna
   
Barn
   
Barnets ålder 1
   
Barnets ålder 2
   
Barnets ålder 3
   
Barnets ålder 4
   
Spara resenärer
Resor»Kuba
Färgglada KubaKuba är lite av ett äventyr att besöka. Naturupplevelser, en mycket levande kultur med dans och musik, och inte minst de spännande städerna – det finns verkligen något för alla på Kuba.

Karibiska Kuba är en naturskön ö med både vackra stränder, skogsklädda berg och gamla sockerplantage som bara väntar på att upptäckas. Här finns vibrerande stadsliv med spännande historiska sevärdheter, gott om frestande restauranger och fantastiska salsa- och musikklubbar. Åk på road trip i en gammal Cadillac och njut livet på Kuba!

ResetypStockholmGöteborgMalmö
Flygbiljetter t/rFrån 6.061,---
Charter (flyg + hotell)Från 28.299,-Från 27.599,--
Priserna är givna per person
Värt att uppleva på KubaNostalgi, revolution, Che Guevara, stora cigarrer, mojitos, dans och salsamusik i varje gatuhörn. Lägg till gamla amerikanska veteranbilar och vackra, vita sandstränder, så är sinnebilden av paradiset nära. Kuba har det mesta som resmål, inklusive ett härligt varmt tropiskt klimat året runt. Många menar att man skall passa på att resa till Kuba nu, om man vill uppleva det ursprungliga Kuba innan det är för sent. Det ligger naturligtvis något i den saken – få länder på planeten genomgår en så snabb förändring som Kuba gör just nu, på både gott och ont förstås.

Havanna
Den klassiska hamnstaden Havanna bjuder på en förförande atmosfär, och staden formligen vibrerar av folkliv, musik och dans, och det är inte helt ovanligt att det folkliga festandet väller ut på gatorna.

Vandra i författaren Ernest Hemingways fotspår och upplev det gamla Havanna. Hemingway bodde i staden från 1939 till 1960. Besök gärna det lilla museet på Hotell Ambos Mundosi, där Hemingway alltid bad om att få bo på rum 511. Lite utanför Havanna ligger Museo Hemingway, ett tidigare lantställe där författaren bodde något år. Området är absolut värt ett besök för alla Hemingway-fans. Tillbaka i Havanna ligger en liten barrunda nära till hands. Besök gärna barerna ”La Bodeguita del Medio”, ”El Floridita” och ”Dos Hermanos”, några av de vattenhål där Hemingway njöt sina mojitos och daiquiris.

Är du historiskt intresserad, så är revolutionsmuseet ett måste. Här får du lära dig mer om revolutionen 1959, som befriade kubanerna från diktatorn Batista, och här finns information kring de som låg bakom revolutionen, bl.a. Che Guevara och Fidel Castro. Museet finns i det tidigare presidentpalatset. Notera kulhålen som finns vid ingången – de är autentiska och från revolutionen.

Trinidad
Trinidad är en mycket färgglad och charmig stad, och tillsammans med den närliggande dalen Valle de los Ingenios hamnade staden på UNESCOs lista över världsarv redan 1998. Här finns spanska hus i kolonial stil representerade i samtliga pastellfärger man kan tänka sig, varsamt uppblandat med gamla kyrkor, och inte minst härliga stränder med vajande palmer i närheten. Det senare är en av anledningarna till att staden också blivit lite av ett centrum för turismen.

Santiago de Cuba
Santiago de Cuba är Kubas andra största stad, och här finns många vackra kyrkor och koloniala byggnader välbevarade, och här finns också flera intressanta museer. Upplev stadens speciella atmosfär, speciellt under den årliga karnevalen som går av stapeln i juli.

Viñales
Den gröna och frodiga Viñales-dalen är otroligt vacker. Här står kalkstensbergen, de så kallade Mogotes, lodrätt upp ur jorden. Det är inte möjligt att ta sig in på området i bil, så du får antingen gå eller rida på häst. I Viñales-dalen kan du komma nära kaffe- och tobaksbönderna, som gärna visar upp sin produktion och bjuder på olika läckerheter på sina gårdar. I närheten kan du också besöka droppstensgrottorna Cueva Santo Tomas och Cueva Indio, med massor av vackra stalagmiter och stalaktiter.

Dykning
Kubas bästa dykställen finns vid stranden Maria la Gorda på västkusten, Caleta Buena vid Grisbukten och på ön Isla de Juventud. Kuba bjuder på fina möjligheter att uppleva allt från hajar, moräner och örnrockor, till barracudor, sköldpaddor och massor av färgglada korrallfiskar.

Cigarrfabriker
I många städer finns cigarrfabriker, och man kan ofta komma på besök och beskåda produktionen där äkta havannacigarrer rullas.

Lär dig dansa salsa eller tala spanska
Överallt på Kuba kan du ta lektioner i spanska, salsa eller kubansk musik. Det är en unik möjlighet att lära sig något nytt, och samtidigt en möjlighet att stödja lokalbefolkningen.

Casa Particulares
Casa Particulares är inte en plats eller en sevärdhet som sådan. Det är ett sätt att bo på. Överallt på Kuba hyr människor ut sovrum i sina hus. De får maximalt hyra ut två rum per hus, och de betalar en fast månatlig avgift till staten för att ha en sådan licens. Ofta kan du också köpa till frukost och kvällsmat hos din värdfamilj, och ibland är det både billigare och bättre än det som serveras på restaurangerna. Var uppmärksam på att det inte är alla familjer som talar engelska, men det är under alla omständigheter en upplevelse för livet att bli privat inkvarterad hos en kubansk familj.

Bedöm resmål 0 (0 omdömen)
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK