4 storstäder för soloresenärer

4 storstäder för soloresenärer – få inspiration här

Hedda Bremer

Har du lust att resa ensam men är osäker på vart du ska åka? När man tänker på ensamresor ser man ofta framför sig gruppresor för singlar med gemensamma utflykter och måltider. Denna form av resande kan naturligtvis vara fantastisk, men det är inte det enda alternativet om man vill resa ensam.

Vad säger du om en storstadsresa? Fördelen är att du kan använda tiden som du vill och ha ditt eget tempo. Du slipper att kompromissa om vad du ska och inte ska se och du bestämmer själv hur länge du vill sova om morgonen. Du kan helt enkelt göra exakt vad du själv vill.

  • Inspiration och goda råd
  • Exempel på flygbiljetter
Vi har samlat 4 storstäder som passar för soloresenärer och hoppas att du hittar inspiration till din nästa ensamresa.

New York, USA

storstäder för soloresenärer

I New York är du sällan ensam. I staden som aldrig sover finns det alltid något att göra, oavsett om du är konstintresserad, gillar sport, vill smaka på mat från hela världen eller föredrar historiska sevärdheter. Amerikanarna är tillmötesgående och hjälpsamma, vilket gör att det är lätt att vara ensam i New York.

Ett annat plus är naturligtvis språket. I smältdegeln New York är invånarna vana med att människor har olika accenter så du behöver inte vara orolig om din engelska inte är på allra högsta nivå.

På sevärdheter som Frihetsgudinnan, Ellis Island och Empire State Building kan du vara säker på att vara omringad av folk, och det är lätt att börja småprata med de andra besökarna.

Om du hellre vill ha lugn och ro någon dag kan vi rekommendera en promenad över till hippa Brooklyn. Även om stadsdelen är populär hittar man också lugna bostadsområden med ikoniska brownstone-byggnader. Låt tankarna vandra och njut av känslan av att vara new yorker för en dag.

Tbilisi, Georgia

soloresor

Har du hört om Tbilisi? Georgiens huvudstad är okänd för de flesta svenskar, men är en otroligt mysig stad med kyrkor, grönområden och trevliga caféer.

Befolkningen är otroligt gästvänlig och vill gärna hjälpa till, och även om det officiella språket är georgiska så kan många engelska.

Staden har en lång historia och bland sevärdheterna är bland annat Narikala-fästningen, Samebakatedralen, Tbilisi Opera and Ballet Theatre och den moderna Fredsbroen värda att nämna. Dessutom har staden flera museer som hör till Georgiens nationalmuseum.

Tbilisi är också en gastronomisk stad – här får du mat och vin i av kvalitet. Så om du vill ha en annorlunda och trevlig storstadsupplevelse så rekommenderar vi Tbilisi.

ensamresande

Rom, Italien

Även om Rom ofta betraktas som en stad för par, så är det också en ypperlig stad för att semestra ensam i.

Atmosfären och de livliga människorna gör att du känner dig som en del av staden och de historiska byggnaderna och monumenten ligger så tätt att de känns som att gå omkring i teaterkulisser.

Colosseum, Peterskyrkan, Spanska trappan, Piazza Navona och Pantheon är bara några av de sevärdheter som man borde checka av på sin lista då man besöker Rom. Här finns det så mycket att kika på att det är lätt att glömma att man är ensam!

Roms kompakta kärncentrum är dessutom fyllt av mysiga gator, hippa vespor, gelaterior med fantastisk glass och gestikulerande italienare. Roma – una città meravigliosa!

Helsingfors, Finland

storstäder för soloresenärer

Finland ligger som nummer 6 på The Global Peace Index-listan som rankar 162 länder baserat på hur trygga de är. Finlands huvudstad Helsingfors är ett bra alternativ för en storstadsresa och har mycket att bjuda på.

Med kort avstånd från Sverige och med välkänd nordisk kultur är staden väl ägnad för soloresenärer. I Helsingfors finns det väldigt få påträngande försäljare så du kan gå runt i staden utan att störas.

Du kan till exempel åka på utflykt till Sveaborg, eller Suomenlinna som det heter på finska. Sveaborg är en av världens största sjöfästningar och ligger på några öar utanför Helsingfors. Fästningen är en del av UNESCOs världsarvslista och byggandet påbörjades av det svenska försvaret år 1748. Här finns bland annat caféer, restauranger och 6 olika museer, och under sommaren arrangeras en rad olika evenemang på Sveaborg. Att ta sig till Sveaborg är enkelt eftersom färjan ingår i Helsingfors stads kollektivtrafiksystem och avgår från Salutorget. Resan tar ca 15 minuter.

Andra sevärdheter inkluderar bland annat Senatstorget, Esplanadparken, Sibeliusmonumentet och Domkyrkan. Torgkvarteren är ett hippt område med designbutiker och caféer.

På Salutorget kan du köpa souvenirer, traditionellt handarbete och delikatesser. Om du är intresserad av finsk design är Designmuseet värt ett besök.


Toppfoto (c) istockphoto / PeopleImages
Foto av kvinna i New York (c) istockphoto / Leonardo Patrizi
Foto av hus i Tbilisi (c) istockphoto / gregory_lee
Foto av Colosseum (c) istockphoto / gianlucabartoli
Foto av Domkyrkan i Helsingfors (c) istockphoto / jpa1999
Foto av selfie (c) istockphoto / gruizza

SoloresenärKlicka på de flygbiljetter som passar dig, och därefter blir du skickad vidare till vår flygsökmotor. Där kan du bl.a. ändra på datumen och välja den billigaste eller snabbaste flygresan. Du kan också se vår priskalender som visar vilka dagar det är billigast att resa.

Priserna inkluderar flyg t/r och har hittats av våra användare inom de senaste 48 timmarna och kan därför ha ändrats sedan. Ibland har användarna inte sökt på ett bestämt resmål inom de senaste 48 timmarna och därför finns det inga prisuppgifter.
 
 

Flygbiljetter till New York

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga priser eller fel datum? Hitta själv dina flygbiljetter till New York här.
 

Flygbiljetter till Rom

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga priser eller fel datum? Hitta själv dina flygbiljetter till Rom här.
 

Flygbiljetter till Helsingfors

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga priser eller fel datum? Hitta själv dina flygbiljetter till Helsingfors här..
 

Flygbiljetter till Tbilisi

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga priser eller fel datum? Hitta själv dina flygbiljetter till Tbilisi här .
 

Paketresa med flyg och hotell

Om du gärna vill köpa en paketresa med flyg + hotell kan du bara söka med samma datum som är angivna ovan. Det kan du göra här.

Hotell

Om du hellre vill köpa flygbiljetter och hotell separat så kan du hitta ditt hotell här.

Hittade du inte vad du sökte?

Sök själv efter flygbiljetter här.
 

Andra relaterade blogginlägg:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.