Eiffeltornet reser sig majestätiskt mot en blå himmel med vackra molnformationer.

Cityresor till Paris – dessa ställen får du inte missa!

Kenneth Karl Nielsen
En cityresa i Paris är något av det bästa man kan föreställa sig. Paris är fyllt av sevärdheter och man kan tillbringa veckor på att se dem alla. Har du bara en begränsad mängd tid så får du här en lista över de viktigaste och bästa sevärdheterna i Paris.

Eiffeltornet
Cityresor i Paris är inte komplett om man inte har besökt Eiffeltornet. Det stora tornet från världsutställningen 1889 var inte omtyckt då det byggdes men är idag ett av världens mest kända monument.

Louvren
Kanske världens bästa och mest kända museum. På Louvren hittar du kända konstverk som Mona Lisa och Venus de Milo, samt verk från många av de stora mästarna inom konstvärlden.

Montmarte och Sacre Coeur
På en backe över Paris ligger stadsdelen Montmartre som är känd för sina smala och romantiska gator. Under ett besök i Montmarte ska du ta dig tid att besöka kyrkan Sacre Coeur.

Triumfbågen är belyst mot en färgstark kvällshimmel, med ljusspår från fordon som passerar i förgrunden.Triumfbågen
Vid slutet av Champs-Élysées ligger Triumfbågen – en imponerande byggnad från 1806-1836, byggt för att fira Napoleons seger vid Austerlitz.

Musée d’Orsay & Centre Georges Pompidou
Om du är lite mer intresserad av så bör du även besöka de två ovan nämnda museerna. I Musée d’Orsay finns bland annat verk av van Gogh, Delacroix och Manet. På Centre Georges Pompidou hittar du modern konst.

Père Lachaise-kyrkogården
På Père Lachaise-kyrkogården ligger flera berömdheter begravda. Den mest kända är antagligen Jim Morrison från The Doors, men också Oscar Wilde och Edith Piaf är begravda här.

Katedral med två stora torntorn och detaljerad arkitektur, med träd i förgrunden och en blå himmel i bakgrunden.Notre Dame-katedralen
Det tog över 100 år att bygga den gamla gotiska kyrkan vid floden Seine och katedralen är också en fantastisk syn. Från tornet har du en fantastisk utsikt över Paris och inne i kyrkan kan man lätt föreställa sig hur Quasimodo, klockringaren från Notre Dame, kan ha rört sig runt i tornen.

Disneyland Paris och Asterix-parken
Om barnen ska med till Paris så är det svårt att komma ifrån ett besök i Disneyland, var barnen kan träffa de berömda Disney-figurerna och pröva en mängd spännande attraktioner. Om barnen älskar Asterix och Obelix kan man också besöka denna temapark.

Så åker du på cityresor till Paris

Man kan åka till Paris med både tåg och buss, men normalt kan man hitta billiga flygbiljetter till Paris och det är både billigare och snabbare.

Prisexempel

 
Hitta mer information om Paris på Paris turistinformations officiella hemsida.

Foton:
Toppbild © istockphoto / meodif

 

Andra relaterade blogginlägg:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.