nya destinationer 2016

Nya destinationer – hit ska du resa

Paris, London, Barcelona… Klassiska storstäder som lämpar sig perfekt för weekendresor eller shoppingresor, och städer som har mycket att erbjuda. Men vad sägs om att upptäcka en ny europeisk stad?

Flygbolagen utvidgar och utvecklar sina flygrutter hela tiden vilket betyder att det alltid finns fler och nya resmål att upptäcka. Nya destinationer som är värda att besöka är bland andra Tallinn, Krakow, Edinburgh, Budapest och München, vart fler och fler flygbolag nu väljer att öka sina avgångar. Vi ger dig här en liten guide till dessa nya storstadsresmål och uppmuntrar dig att testa en ny stad under våren och kanske hitta en ny favoritstad.

Tallinn – upptäck en underbar hansastad

nya destinationer

Estlands huvudstad Tallinn andas både medeltid och nutid. I Tallinn blandas kullerstensgator och gatlyktor av järn med moderna caféer som erbjuder gratis wifi. Det är en stad med många kontraster som gör att Tallinn är ett av vårens mest intressanta resmål.

Gamla stan är en väldig central plats både geografiskt och själsligt och det är här stadens hjärta finns. Här kan du äta en äkta medeltida middag, strosa på kullstensgator, hitta souvenirer på någon av marknaderna och mysa på något av de många caféerna.

Om du är intresserad av det förflutna och speciellt tiden under sovjetiskt styre så kan du bland annat bo på KGB:s före detta estniska högkvarter Hotell Viru och låtsas vara spion för en helg. Här finns bland annat ett museum tillägnat KBG-tiden.

Kuriosa: Världens äldsta och fortfarande aktiva apotek finns i Tallinn och grundades år 1422.

Direktflyg från Stockholm och Köpenhamn med flera olika flygbolag.

Billiga flygbiljetter till Tallinn:

 
Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Sök efter flygbiljetter till Tallinn själv här.

Krakow – Polens vackraste stad?

nya destinationerDet finns de som vill kalla Krakow för Polens vackraste stad och det finns det all orsak till. Krakow i södra Polen har mycket att bjuda på både för shoppingsugna, historieintresserade och matälskare.

Livet i Krakow cirkulerar kring det stora torget, Rynek Glowny, mitt i den gamla delen av staden. Här finns restauranger, barer och caféer och det är ett rent nöje att njuta av sitt kaffe eller middag medan stadslivet pulserar förbi. Prisnivån på mat och dryck är betydligt lägre än i Sverige och om du letar dig in på någon av sidogatorna kan du hitta riktiga juveler med både traditionell polsk mat och mer internationell gastronomi.

Vill du se en annorlunda del av Krakow så ska du ta dig till den judiska delen, Kazimierz. Här kan du besöka synagogor, den judiska kyrkogården och lära dig mer om vilken roll Krakow spelade för judarna under andra världskriget. Det ordnas även dagsutflykter till koncentrationslägret Auschwitz från Krakow.

Om du är på shoppinghumör så finns bland annat det stora shoppingcentret Galeria Krakowska vid tågstationen. Där hittar du de flesta internationella klädkedjorna och om valutakursen är till din fördel så kan du göra riktiga kap. Ett annat tips är att gå till ett dagsspa och unna sig en behandling – priserna ligger på nästan hälften jämfört med Sverige.

Kuriosa: En stor del av Steven Spielbergs film Schindler’s lista spelades in i Krakow.

Direktflyg från Stockholm och Köpenhamn med flera olika flygbolag.

Billiga flygbiljetter till Krakow:

 
Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Sök efter flygbiljetter till Krakow själv här.

München – mer än bara öl och korv

resa till munchenOktoberfest, dirndl och korv är kanske några saker du först kommer att tänka på när du hör talas om München. Lyckligtvis är München en stad som är värd ett besök året runt, inte bara då den kända ölfestivalen hålls.

Trots att München är Tysklands tredje största stad och huvudstaden i delstaten Bayern, så är staden ändå rätt okänd som resmål för många av oss svenskar. Några av de största attraktionerna är Marienplatz, Frauenkirche och den engelska trädgården.

Förutom att det finns en massa att göra för alla sorts resenärer så har staden också ett varmt och behagligt klimat. Somrarna kan vara riktigt varma så det finns många orsaker till att besöka staden.

München har en mängd bra museer som är intressanta för hela familjen. Ett museum som kanske lockar fler män än kvinnor är bilmärket BMW:s museum. Här kan man ta del av BMW:s historia, inspektera utställda fordon och se motorcykelshows. Museet är ett nöje för både barn och vuxna!

Kuriosa: I delstaten Bayern där München ligger klassas öl officiellt som mat och denna ”maträtt” serveras normalt i 1-liters glas.

Direktflyg från Stockholm och Köpenhamn med flera olika flygbolag.

Billiga flygbiljetter till München:

 
Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Sök efter flygbiljetter till München själv här.

Budapest – en het stad

resor till budapestBudapest är en vacker stad som fler och fler upptäcker och var du kan få riktigt mycket för pengarna.

Staden breder ut sig på båda sidorna om floden Donau och delas in i stadsdelarna Buda och Pest, som tillsammans bildar Budapest. Budapest har ett stort antal sevärdheter som är en del av UNESCO:s världsarvslista, bland annat Budaslottet, Ungerns parlament och Mattiaskyrkan som alla är värda ett besök.

Budapest är också känt för sina många badhus. Vattnet i badhusen kommer från varma källor och traditionen med badhus kommer från romartiden. Under tiden som Budapest var en del av det osmanska riket fortsatte traditionen i en mer turkisk tappning. Idag påminner de ungerska baden mycket om den turkiska motsvarigheten.

Den vackra arkitekturen, de många sevärdheterna och de heta källorna som värmer upp badhusen gör att Budapest är en av de hetaste städerna just nu.

Kuriosa: Budapest har den äldsta tunnelbanan i kontinentala Europa, endast Londons tunnelbana är äldre av alla Europas tunnelbanor.

Direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med flera olika flygbolag.

Billiga flygbiljetter till Budapest:

Köpenhamn - Budapest, FerihegyFrån 367:-Sök

 
Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Sök efter flygbiljetter till Budapest själv här.

Edinburgh – bland skottar och whisky

resa till edinburghSkottlands huvudstad i norra Storbritannien är en riktig storstadsjuvel. Med mycket karaktär och charm kommer Edinburgh att göra allt för att se till att du reser hem förälskad i denna weekendnyhet.

De flesta associerar antagligen Edinburgh med bland annat inälvsrätten haggis, ett stort utbud av whisky och kiltar, men Edinburgh och Skottland har mycket mer att erbjuda.

Skottland är också golfens födelseplats. Det finns en hel del golfbanor runt omkring Edinburgh som är värda ett besök om du ens är litet intresserad av golf.

På senare år har Edinburgh blivit något av ett matmecka. Det är mycket tack vare tillgången av bra råvaror som fisk, skaldjur, lamm, vilt och nötkött som restaurangscenen har exploderat och fått internationellt erkännande. I hela Skottland finns 14 restauranger som fått en stjärna i den kända Michelinguiden och fyra av dem ligger i Edinburgh.

Trotsa det ökända brittiska vädret och utforska denna spännande och unika stad.

Kuriosa: Så många som 13 % av skottarna är rödhåriga vilket betyder att Skottland har det högsta antalet rödhåriga i hela världen.

Billiga flygbiljetter till Edinburgh:

Direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med flera olika flygbolag.

 
Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Sök efter flygbiljetter till Edinburgh själv här.

Toppbild, Tallinn (c) istockphoto / Sean Pavone
Alexander Nevskij-katedralen, Tallinn (c) istockphoto / Leadinglights
Krakow (c) istockphoto / Martin Dimitrov
Engelska trädgården, München (c) istockphoto / aprott
Budapest (c) istockphoto / focusstock
Edinburgh (c) istockphoto / Li Kim Goh

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy