Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Kano

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Kano
Invånare
2.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Kano.

Bästa restid

Top
Klimatet i Kano är bäst från november till mars. I perioden fram till maj är det orimligt varmt (omkring 40 grader i skuggan). Härefter börjar den långa regnperioden, som först slutar i september. Om man är i staden vid ramadans avlutning bör man se de fina hästparaderna.

Kultur och underhållning

Top
Vid Ramadans avslutning firas den stora Sallah festivalen, var fina hästparader rider runt i staden. Denna stora kavalleriuppvisning upprepas 69 dagar senare (Tabaski) Under dessa festligheter kan man ha tur och få en skymt av den lokala emiren.

Övernattning / Hotell

Top
Kanos billiga hotell och matställen ligger i Sabon Gari. Om man önskar att inkvartera sig i mer lyxiga omgivningar, skall man söka sig in till Kanos moderna centrum, som ligger söder om Sabon Gari marknaden. Beställ hotell i Kano här

Lokal transport

Top

Taxi

Både de reguljära taxina och motorcykeltaxina erbjuder en relativt billig och snabb transport. Motorcykeltaxina kostar cirka hälften av de reguljära taxinas pris. Kom ihåg att pruta om priset.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.