Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Lagos

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Lagos
Invånare
13.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Lagos.

Bästa restid

Top
Den höga luftfuktigheten och regnperioden gör resan till Lagos mest behaglig i perioden från december till mars. Rent kulturellt bjuder staden på spännande konsert upplevelser hela året runt.

Reselitteratur

Top
Lagos: The City is the People

Kultur och underhållning

Top
Lagos är som tidigare nämnt någonting av ett musikmekka. De många restauranger, barer och nattklubbar erbjuder an stor mängd av musik hela året runt. Dessutom avhålls många utomhus konserter och jam sessions.

Övernattning / Hotell

Top
De dyra hotellen håller till på öarna i bukten utanför Lagos fastland. Inne på fastlandet finner man de billigare hotellen. En del av dessa ligger i närheten av stadens stora stadion. Beställ hotell i Lagos här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kan vara farligt att åka taxi i Lagos, men det är ett av de mest effektiva sätten att komma fram på. Var förberedd på att pruta om priset.

Övrig transport

Mini bussar är den absolut billigaste transport formen i Lagos. Många mini bussar kör fast rutter.

Särskilda förhållanden

Top
Det kan inte nämnas tillräckligt ofta, att kriminaliteten i Lagos är väldigt stor. Man skall vara medveten om att en resa till Lagos innebär många risker.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.