Sevärdheter Barbados

Sevärdheter Barbados

Sevärdheter » Barbados

Barbados

Carlisle Bay-området

Havet som omsluter Barbados sprudlar av liv. Här finns vackra korallrev med sjöhästar, färgrika fiskar och havssköldpaddor. Carlisle Bay är ett av de många ställen på Barbados där snorkling och dykning är fantastiskt. Det är lätt att hyra utrustning och komma med på guidade turer.

Sam Lord slottet

Sam Lord's Castle ligger på sydkusten och här kan man höra många spännande historier. En av dem berättar att Sam Lord hängde ut lyktor inne på ön, så att skeppens besättningar trodde att de tryggt närmade sig land. När de sedan gått på grund, gick Sam Lord ut för att plundra skeppet och förde allt av värde tillbaka till slottet. Idag är slottet fyllt med målningar och antika möbler.

Sunburry Plantation House

Detta 1600-tals hus är rikt på atmosfär. De tjocka väggarna består av lokal korallsten och sten som engelsmännen hade med sig från hemlandet. Invändigt är den koloniala stilen bevarad med massor av antikviteter, många av dem tillverkade av mahogny från Barbados.

Bridgetown

Barbados Museum

På Barbados Museum utställs möbler, konst och andra föremål från det gamla Barbados, och museet är ett utmärkt val om man vill få inblick i Barbados historia.

Bridgetown Synagogue

Detta är en fascinerande synagoga, faktiskt den äldsta på västra halvklotet. Den ligger på samma plats som en tidigare synagoga byggd af brasilianska judar.

Bridgetowns strand

Om man är trött efter några dagars intensiv sightseeing, kan det vara skönt att sola och bada på stranden i Bridgetown. Västkustens sandstränder sägs vara bland världens bästa.

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 14 195:- Från 25 195:- -
Priserna är givna per person

Boka dina sevärdheter här

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.