Sevärdheter Kuwait

Sevärdheter Kuwait

Sevärdheter » Kuwait

Kuwait

Kuwaits nationalmuseum

Engång var Kuwaits nationalmuseum ett av världens viktigaste centrum för bevarandet av islamisk kultur. Den irakiska invationen satte dock stopp för detta med ett brutalt härjande och vandaliserande av många av museets verk. I dag kan man se resterna av museet och de stulna klenoderna, som har återförts till Kuwait i mer eller mindre helt skick.

Parlamentet i Kuwait

Inspirerad av de karaktäristiska beduintälten har arkitekten Jørn Utzon tecknat den kuwaitiska parlamentsbyggnaden i Kuwait City. Förhandlingarna i parlamentet, vilka ger en spännande inblick i ett främmande parlamentariskt system, är öppna för offentligheten och för turister. För de sistnämndas skull blir debatten direkttolkad till engelska.

Ruinerne på Failaka-ön

Det finns endast ruinerna att se på Failaka-ön. De äldsta härstammar från Dilmun-folket, vilka huserade i området cirka 2000 år f.Kr. Danska arkeologer har varit med i utgrävningarna av en del fynden på ön, och tydningen av skrifterna visar att Failaka antagligen har varit centrum för den nu 4000 år gamla kulturen. På andra platser på ön har man hittat bevis för, att Alexander den Store också hade ett och annat att säga till om på ön, när han regerade i området från omkring 330 f.Kr. Han kallade ön Ikaros och lät bland annat uppföra ett tempel som idag, tillsammans med en stenplatta med inskriptioner, är det mest synliga bevisen på hans tidigare närvaro.

Kuwait City

Kuwait Towers

Kuwait Towers öppnades år 1979. Tornet har blivit för staden vad Utzons operahus är för Sydney och Eiffeltornet är för Paris. De tre tornen fungerar dels som vattentorn och dels som restaurang och utkikstorn. Det minsta av tornen har endast den funktionen, att det kastar ljus över de andra

Boka dina sevärdheter här

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.