Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Rabbah

Rabbah

Sevärdheter

Amfiteatern i Amman (Rabbah)
Den gamla romerska amfiteatern är huvudstaden Ammans mest intressanta sevärdhet. Med sina 6000 sittplatser är teatern en dominrande byggnad i stadens centrum. Man tror att den härstammar från 200 f. Kr.. Sedan dess har tidens slitage lagt den i ruiner, men nu är den delvis restaurerad.
Det arkeologiska museet i Amman (Rabbah)
Det arkeologiska museet ligger inte så långt fraå amfiteatern. Jordanien har en rik historia bakom sig, vilken sträcker sig många tusen år tillbaka i tiden. Man kan nästan inte sticka en spade i marken utan att man stöter på ett bevis på Jordaniens långa historia. Många av fornminnena som har dykt upp ur sanden under årens lopp kan ses i det arkeologiska museet. Museet är absolut värt en visit, även om man inte har stor vetskap om forntidens historia sedan tidigare.
Marknaden i Amman (Rabbah)
Ammans uppriktigt vänliga och tillmötsgående befolkning kan man lära känna närmare på den livliga och till tider kaotiska marknaden som ligger vid Kung Husseins moskè. Befolkningen består delvis av jordanier och dels av en stor grupp palestinska flyktningar, som kommit till Jordanien i förbindelse med krigen mot Israel. Båda grupper är i allmänhet bra på engelska och välldigt intresserade av att prata med främmande.

Område och stadsguider

Ort: 
• Rabbah
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.